Ostali sportovi

Rukometašice kreću po EURO: Nema Andree! Evo i zašto...

Izvor mondo.rs

Odgovaram za spisak. Zašto nema Andree? Isto pitanje može da se postavi kada je reč o bilo kojoj drugoj igračici", bio je jasan selektor Obradović.

Izvor: MN Press

Selektor ženske reprezentacije Srbije, Ljubomir Obradović, objavio je spisak igračica na koje računa u duelima sa selekcijama Švajcarske (25. septembar, 18 časova - Kraljevo) i Slovačke (29.septembar - 17 časova) na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

Na spisku se nalazi 20 imena, a među njima nije Andrea Lekić.

"Nemam poseban komentar, niko me nije pitao zašto je nema pre utakmice sa Poljskom, ni pre EHF nedelje u Španiji", počeo je iskusni rukometni stručnjak odgovor na pitanje zašto na spisku nema sjajnog srednjek beka.

"Medicinsko osoblje nije dobilo ništa, ni usmeno, ni pismeno, o njenoj povredi, ako je bila povređena. Spisak je napravljen objektivno, odgovorno. Odgovaram za spisak. Zašto nema Andree? Isto pitanje može da se postavi kada je reč o bilo kojoj drugoj igračici", bio je jasan Obradović.

U grupi sa Srbijom nalazi se još selekcija Rusije. Dve najbolje reprezentacije iz svake grupe izboriće plasman na takmičenje koje će biti održano u Danskoj i Norveškoj od 4. do 20. decembra 2020. godine sa finalnim vikendom u Oslu.

Okupljanje je zakazano za nedelju, 22. septembar u Beogradu u popodnevnim časovima kada će se krenuti put Kraljeva.

"Kao i do sada, uvek sam želeo da devojke budu zdrave i sposobne za reprezentativne obaveze. Još se nismo kompletirali od kada sam selektora. To mi je najveća želja, a sve ostalo će doći na svoje mesto. Ne volim formulaciju uloge favorita. Imamo ozbiljan kvalitet. Nikoga nećemo da potcenjujemo, svi igraju, svi treniraju, niko se ne predaje pre vremena. Svakog protivnika poštujemo i cenimo, nismo pretpotentni. Tako smo se ponašali i do sada. Cilj je uzeti četiri boda iz ove dve utakmice. Čeka nas ozbiljan protivnik u martu, to je reprezentacija Rusije, zato moramo da računamo na ove bodovena startu", rekao je selektor Obradović.

Najbolje rukometašice Srbije od 30. novembra do 15. decembra učestvovaće na Svetskom prvenstvu u Japanu. Cilj je plasman na Olimpijske igre u Tokiju naredne godine.

Inače, Srpkinje su u Grupi A, u kojoj su još Holandija, Norveška, Angola, Slovenija i Kuba.