Ostali sportovi

Oliveri Jevtić 350 evra na polumaratonu u Sarajevu

Izvor mondo.ba

U muškoj konkurenciji trijumfovao Osman Junuzović iz Doboja.

24. 7. 1977. Olivera Jevtić
Izvor: MN Press

Osman Junuzović iz Atletskog kluba "Doboj Istok" pobednik je 13. po redu sarajevskog polumaratona u muškoj konkurenciji, dok je među ženama najbrža bila Olivera Jevtić.

Junuzović je polumaraton istrčao za sat i sedam minuta, dok je drugo mesto zaueo Kenijac Stenli Kipruto, koji je do cilja došao za sat i deset minuta. Treći je bio Alija Imamović iz AK "Novi Grad", koji je trku završio za sat i 12 minuta.

Olivera Jevtić je polumaraton istrčala za sat i 17 minuta. Drugo mesto zauzela je Slađana Perunović iz Crne Gore koja je do cilja stigla za sat i 24 minuta, dok je treća bila Lusija Kimani iz atletskog kluba "Banjaluka", takođe za sat i 24 minuta.

Novčane nagrade u obe konkurencije su: 350 evra za prvo mesto, 250 evra za drugo, a 150 za treće.

Oko 2.000 trkača startalo je jutros ispred "Sarajevo City Centra" na 13. sarajevskom polumaratonu, u okviru kojeg su održane tri trke - polumaraton, štafetni polumaraton i "fun run" trka od četiri kilometra.

Na trci ove godine nastupao rekordan broj učesnika iz čak 41 zemlje, od čega 57 odsto iz BiH. Udeo žena na ovom polumaratonu bio je 36 odsto.

Trke su i ove godine propraćene humanitarnim i društveno odgovornim akcijama, pri čemu je stotine trkača prodalo kilometre u svrhu prikupljanja sredstava za određene organizacije koje okupljaju osetljivu ciljnu populaciju, uključujući i kampanje "Trčimo za dečiji osmeh“, te one koje se tiču inkluzije i dece s Daunovim sindromom.