Ostali sportovi

Odbojkaši PONOVO maksimalni: Neka se spremi Češka!

Izvor mondo.rs

Selekcija Slobodana Kovača grupnu fazu završila sa maksimalnim učinkom i sa prvog mesta odlazi u osminu finala.

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije uspešno je završila grupnu fazu Evropskog prvenstva, pošto su lako savladali već prežaljenu Austriju - 3:0.

"Orlovi" su posle četiri pobede u prva četiri meča već bili obezbedili čelnu poziciju pred nokaut fazu, ali to ih nije sprečilo da maksimalno odrade posao do kraja. Austrijanci nisu bili isuviše težak protivnik i Srbija je rezultat kontrolisala sve vreme.

Prvi set je bio naročito lak, pošto su do njega stigli rezultatom 25:16, uz jedno seriju od pet uzastopno osvojenih poena. U drugom setu su Austrijanci bili nešto kvalitetniji, ali je mirna igra u završnici donela i taj set našoj selekciji - 25:22.

Bilo je tada jasno i Austrijancima da u ovom meču neće moći da stignu do prve i utešne pobede na turniru. Držali su se dobro u trećem setu sve do 15:15, potom Srbija uspeva da se odlepi na 22:19 i privede meč kraju (25:20).

Srbija će kao prvoplasirana u grupi B u osmini fnala igrati protiv Češke Republike, četvrtoplasiranog tima grupe D. Česi su ostvarili dve pobede u pet mečeva, protiv Estonije i Holandije, ali je jasno da će selekcija Bobe Boškana biti favorit u tom susretu.

Meč je na programu u subotu, a bolji iz tog meča će u četvrtfinalu igrati protiv pobednik meča Belgija - Ukrajina. U istoj polovini "kostura" su još i parovi Francuska - Finska i Italija - Turska. Da bi se "plava četa" susrela sa jednim od ta četiri tima, moraće da preskoče i osminu i četvrtinu finala.

Španija je u ranijem terminu grupe B savladala Nemačku 3:1 (25:22, 25:20, 18:25, 25:19) i tako se izborila za poslednje mesto koje vodi u osminu finala. Na drugom mestu je završila ekipa Belgije, dok je Nemačka treća.

Parovi osmine finala:


Francuska - Finska
Italija - Turska
Srbija - Češka
Belgija - Ukrajina
Rusija - Grčka
Slovenija - Bugarska
Poljska - Španija
Nemačka - Holandija.

Svi mečevi su na programu u subotu 21. septembra.