Ostali sportovi

Nova "viza" za Tokio 2020: Mićić treći rvač, bori se za svetsku medalju

Izvor mondo.rs

Osim što je obezbedio vizu za Olimpijske igre, naš rvač će biti u prilici da posle bronze na Evropskom prvenstvu taj rezultat ponovi i na svetskoj smotri.

Izvor: MN Press

Srpska ekspedicija za Tokio polako raste. Olimpijski tim Srbije je veći za još jednog člana, pošto je Stevan Mićić obezbedio vizu za to takmičenje svojim odličnim nastupom na Svetskom prvenstvu.

Mićić je na takmičenju u Kazahstanu u repesažu savladao Italijana Givija Davidova 8:0, čime je došao na prag osvajanja bronzane medalje u kategoriji do 57 kilograma slobodnim stilom. Za medalju će se boriti protiv Kazahstanca Nurislama Sanajeva.

Trijumf u repesažu ga je automatski kvalifikovao na Olimpijske igre, a pre njega su još dvoje rvača uspeli u tome.

Prvi je u tome uspeo Mihail Kadžaja, Gruzijac koji se od 2017. godine takmiči pod srpskom zastavom, dok je Mate Nemeš u tome uspeo pre samo nekoliko dana. Nemeš je na Svetskom prvenstvu u Kazahstanu u kategoriji do 67 kilograma osvojio bronzu.

Mićić ima 23 godine i, zanimljivo, rođen je u SAD. Momak iz Arizone se u rvanju nadmetao i na Univerzitetu Mičigen, a za Srbiju je do sada osvajio bronzu na EP i Mediteranskim igrama, kao i srebro na Evropskim igrama nedavno održanim u Minsku.

Ostaje da vidimo hoće li kolekciji pridodati i svetsku bronzu.