Ostali sportovi

Lekleru "pol", ne i trka sa Fetelom: Ipak je ČETIRI puta bio šampion!

Izvor mondo.rs

Sjajna vožnja "veterana" i nova trka za brigu Mercedesa. Ipak, jasno je da je šampionat gotovo rešen...

Velika pobeda Sebastijana Fetela!

Treći uzastopni put Šarl Lekler je trku počeo sa "pol" pozicije, ali nije uspeo da veže het-trik pobeda u Singapuru pošto ga je "nadmudrio" njegov klupski kolega Sebastijan Fetel, slavivši sa 2,641 sekunde ispred momka iz Monaka.

Ova pobeda za četvorostrukog šampiona Formule 1 bila je važna i jer se počelo spekulisati o njegovoj poziciji u Ferariju, odnosno da li je vreme da Šarl Lekler, koji je očigledno buduća zvezda ovog sporta, treba da u narednoj sezoni dobije prednost umesto njega. Ova pobeda, videćemo da li i "rat", otišla je na vodenicu Nemca...

Iza dva Ferarija stigao je Maks Ferstapen iz Red Bula, dok potom slede dva Mercedesa - Luis Hamilton i Valeri Botas, koji se nisu proslavili u Singapuru.


Zanimljivo, Mercedes je poslednju pobedu zabeležio u Mađarskoj, kada je slavio Luis Hamilton, dok su dve nedelje pre toga, u Nemačkoj, takođe bili bez podijuma, što im se tako već drugi put desilo ove sezone.

U deset najboljih plasirali su se i Albon (Red Bul), Noris (Meklaren), Gasli (Toro Roso), Hilkenberg (Reno) i Đovinaci (Alfa Romeo), a Italijan je jedno vreme bio i lider trke.

Na šest trka do kraja lider je Luis Hamilton sa 296 bodova, sledi ga klupski kolega Valteri Botas sa 231, dok po 200 imaju Šarl Lekler i Maks Ferstapen. Iza njih je Sebastijan Fetel sa 194, dok su daleko iza Gasli (69), Sainc (58), Albon (42)....

Naredna trka vozi se 29. septembra u Sočiju.