Ostali sportovi

Kraj duge i uspešne karijere: Marko Marjanović rekao ZBOGOM veslanju

Izvor mondo.rs

Reprezentativac Srbije u veslanju Marko Marjanović odlučio je da posle dve decenije okonča karijeru

Marko Marjanović doneo je odluku da se penzioniše. Srpski reprezentativac u veslanju nakon 20 godina uspešne karijere odlučio je da se povuče, objavio je njegov klub Partizan.
Marjanović, koji ima 34 godine, odlazi nakon 200 osvojenih medalja sa raznih takmičenja i dva učešća na Olimpijskim igrama.

Želeo je da se okuša i na Igrama u Tokiju sledeće godine, ali su problemi sa leđima predstavljali veliki problem na tom putu.

"Problem sa leđima je krenuo od januara. Trudio sam se, ali nisam uspeo da se vratim u optimalno stanje. Mogao sam da nastavim da treniram, ali to ne bi bilo ono pravo, već otaljavanje", naveo je u razgovoru za "Sportski žurnal" Marjanović.

UVEK CRNO-BELI

Marko Marjanović ponosan je i što je od početka karijere bio u samo jednom klubu - Partizanu. "Jedan sam od retkih koji su od prvog do poslednjeg dana bili verni grbu Partizana, bez obzira na to ko se u tom trenutku nalazio u upravi", naveo je Marjanović.

Tokom karijere osvojiio je dve srebrne medalje na Svetskim prvenstima, dve bronze i srebno na Evropskim šampionatima, tri medalje na Svetskim kupovima i dve srebrne medalje sa Mediteranskih igara.

Bio je na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. i četiri godine kasnije u Rio de Žaneiru.

"Zadovoljan sam ostvarenim. Trenirati veslanje sa uspehom toliko godina u Srbiji je samo po sebi uspeh i graniči se sa 'ludilom'. Trenirao sam pošteno, davao maksimum i to se isplatilo kroz medalje, pobede, lične rekorde pa i kroz stvari koje nisu usko vezane za sport", naveo je Marjanović istakavši i da je imao priliku da se preseli u SAD, ali nije hteo da je prihvati.

Kaže da će se uvek sećati trke kada je na Svetskom prvenstvu za seniore B prvi put veslao u kombinezonu Srbije, a sebe u budućnosti ne vidi u sportu.

"Završio sam ekonomiju na Berkliju, pa master na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu i drago mi je što me je mnogo ljudi zvalo da mi predloži saradnju i sa željom da mi pomogne", istakao je Marjanović.