Ostali sportovi

Odbojkašice DEVETE: Poraz Srbije za kraj Svetskog kupa

Izvor mondo.rs

Dominikanska Republika bila bolja, a naša selekcija u značajno podmlađenom sastavu takmičenje završila sa četiri pobede.

Odbojkašice Srbije okončale su nastup na Svetskom kupu u Japanu porazom od reprezentacije Dominikanske Republike - 3:1.

Naše devojke su u 11. kolu takmičenja na Dalekom istoku upisale i sedmi poraz i tako završile turnir na devetom mestu od 12 selekcija. Ovo je najslabiji plasman našeg tima na Svetskom kupu, ali je vredno napomenuti da je selekcija Zorana Terzića bila u daleko slabijem sastavu od onog koji je nedavno pokorio Evropu.

Šampionke Starog kontinenta su bile bez vodećih igračica na ovom takmičenju, pošto su neke nove nade dobile priliku za skupljanje iskustva i nametanje selektoru za neke naredne izazove.

Dominikanska Republika je prva dva seta osvojila sa po 25:21 i 25:22, da bi u trećem Srbija odgovorila. Serija od 5:0 u finišu seta je donela 25:22, ali je onda usledio loš start četvrtog.

Vrlo brzo je postalo jasno da Srpkinje neće moći da izbore peti set, pa su Dominikanke slavile sa 25:17.

Ana Bjelica je u timu Srbije osvojila 19 poena, Mina Popović je zabeležila 15, a Jelena Blagojević 10. Kod Dominikanki, Betanija de la Kruz Penja upisala je 21, a Brajlin Martines 20 poena.

Svetski kup je i ovoga puta osvojila Kina, koja je odbranila titulu osvojenu pre četiri godine, i to ne pretrpevši nijedan poraz.

Na drugom mestu su Amerikanke, a na trećem Ruskinje, dok najboljih pet čine i Brazil i Japan. Iza Srbije su ostale samo reprezentacije Argentine, Kenije i Kameruna.