Ostali sportovi

Laik bi to nazvao sujeverjem, ali NIJE: Evo zašto je Kovač nosio SAMO teget

Izvor mondo.rs

"Šef struke Boba Kovač vodi računa o tim stvarima, o tim važnim stvarima", rekao je njegov imenjak Boškan, uz kog je aktuelni selektor "orlova" osvajao zlata i na terenu i kraj njega.

Dva Slobodana na istom mestu - Kovač i Boškan - uglavnom znače i emotivan doček pred Skupštinom.

Jedan uz drugog na terenu osvojili su olimpijsko zlato u Sidneju i evropsko u Ostravi.

Jedan uz drugog na klupi osvojili su evropsko zlato u Parizu, iz prve!

Skor Srbije na Evropskom prvenstvu: 9-0

Kolegi Peđi Milinkoviću, koji je uživo pratio svaku od devet pobeda naših odbojkaša u Belgiji i Francuskoj, nije promaklo da se stručni štab, za razliku od ekipe, "nije presvlačio".

"Šef struke Boba Kovač vodi računa o tim stvarima, o tim važnim stvarima, tako da smo posle prve pobede ostali u plavim majicama i tako iz utakmice u utakmicu do finala...", rekao je asistent u stručnom štabu novih prvaka Evrope, Slobodan Boškan, koji nijednog trenutka nije pomislio da ovu Kovačevu naviku nazove - sujeverjem.

Čuveni balkon bio je večeras rezervisan i za Kovačeve šampione, koji su Beograđanima uzvratili emocijama, zahvalnošću i - pesmom!

Doduše, uz konkretnu pomoć popularnog pevača Nikole Rokvića.



Za to vreme, Boškan je ispričao za RTS da selektorov perfekcionizam u prepoznavanju važnih stvari na putu ka konačnom uspehu nije značio da njegov stručni štab svako drugo veče mora da nosi - iste (preznojane) majice.

"Nije to bila ista majica, ali je boja uvek bila ista. Svaki trener ima nešto svoje, a naš selektor Kovač baš vodi računa o tim važnim stvarima...", ponovio je legendarni odbojkaš Vojvodine, koji je sa reprezentacijama Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i samostalne Srbije osvojio deset medalja na najvećim takmičenjima.