Ostali sportovi

Formula 1 SAMO u nedelju: Tajfun Hagibis "obrisao" subotnji raspored

Izvor mondo.rs

Trka za Veliku nagradu Japana i dalje je zakazana za nedelju, ali ostaje da se vidi hoće li se ona uopšte održati.

Biće ovo burna nedelja za vozače u "najbržem cirkusu" na svetu. Tajfun Hagibis, koji već neko vreme preti Japanu, u subotu je "zapljusnuo" famoznu stazu "Suzuka" i odložio kvalifikacije koje su bile zakazane za taj dan.

Organizatori su morali da donesu očekivanu odluku i celokupan raspored pomere za nedelju. To znači da će kvalifikacije biti vožene sutra, baš kao i trka, ali sve pod uslovom da vremenski uslovi to dozvole.

Jaki vetrovi i obilne kiše zbog udara tajfuna Hagibis očekivano prave probleme, a ranije tokom sedmice utakmice Svetskog prvenstva u ragbiju su bile odlagane iz istog razloga.

Kvalifikacije su sada zakazane za nedelju u 10 časova po lokalnom, odnosno u tri sata posle ponoći po srednjeevropskom vremenu. Ukoliko sve bude bilo u redu, trka će startovati u 07:10 (odnosno 14:10 u Japanu).

Japanska hidrometeorološka agencija navela je da će tajfun Hagibis ove godine biti najjači, a britanski "BBC" prenosi da postoje jake indicije da će i nedeljni program biti otkazan.

Luis Hamilton i Valteri Botas imaju priliku da već na ovoj trci osvoje Mercedesu titulu u šampionatu konstruktora, ali sada se tajfun Hagibis pita.

Tagovi