Ostali sportovi

FORMULA: Njih ni tajfun ne može da zaustavi - Mercedes je šampion! (VIDEO)

Izvor mondo.rs

Veliku nagradu Japana osvojio je Valteri Botas, sada više nema dileme, Mercedes je šampion među konstruktorima!

Veliku nagradu Japana osvojio je Valteri Botas! Na drugoj poziciji našao se Sebastijan Fetel, a na trećoj Luis Hamilton koji je dobio dodatni poen za najbrži krug.

Na stazi Suzuka prvi je krenuo Fetel iz Ferarija, za njim timski kolega Šarl Lekler, dok su na trećoj i četvrtoj poziciji bili vozači Mercedesa, Botas i Hamilton. Iz trke je ispao Maks Ferštapen iz Red Bula nakon sudara sa Leklerom već u prvom od 53 kruga.

Razorni tajfun koji je pogodio Japan ovog vikenda uskratio je vozačima treći trening, pa su kvalifikacije održane svega četiri sata pre trke.

Iako se za 17. od 21 trke ove sezone predviđalo sunčano i vedro vreme, posledice oluje i dalje su bile primetne na stazi tokom kvalifikacija pa su Robert Kubica (Vilijams) i Kevin Magnusen (Has) doživeli udese.

Mercedes je ovime i zvanično obezbedio prvo mesto na listi konstruktora, dok osvajač titule među vozačima u ovogodišnjoj sezoni još uvek nije odlučen. Ovo je šesta uzastopna konstruktorska titula za Mercedes, koji od 2014. niko nije uspeo da skine sa trona.

NAJGORI TAJFUN U POSLEDNJIH ŠEST DECENIJA

Najmanje četiri osobe su poginule, 90 je povređeno a 17 se vodi kao nestalo u udaru tajfuna Hagibis.

Japanska meteorološka agencija izdala je upozorenje za Tokio i okolinu, navodeći da se takav intenzitet padavina vidi jednom u 60 godina, prenosi agencija Kjodo. Količina kiše tajfuna Hagibis mogla bi da premaši količinu koja nije viđena od najrazornijeg tajfuna iz 1958. godine.

Tagovi