Ostali sportovi

Kapa dole, MAJSTORI: Tijana, Uroš i Boba su NAJBOLJI u Evropi

Izvor mondo.rs

Srbija ima najbolju odbojkašicu, odbojkaša i trenera na Starom kontinetu

Izvor: MN Press

U Srbiji se igra najbolja odbojka u Evropi, što su potvrdile ženska i muška selekcija osvajanjem titule prvaka kontinenta, a zvanično ima i najbolje igrače i selektora.

Reprezentativka Srbije Tijana Bošković izabrana je treću godinu zaredom za najbolju odbojkašicu Evrope u izboru Evropske odbojkaške konfederacije, a to priznanje u muškoj konkurenciji prvi put je pripalo Urošu Kovačeviću.

Za najboljeg trenera Evrope proglašen je selektor reprezentacije Srbije Slobodan Kovač.

U ženskoj konkurenciji tu nagradu dobio je italijanski stručnjak Masimo Barbolini.

Srbija se može pohvaliti jedinstvenim uspehom, budući da otkako se dodeljuju ta priznaja, nije se dogodilo da čak tri nagrade dobiju predstavnici iste države.


Nagradu za životno delo su dobili predsednik Odbojkaške federacije Bugarske Dančo Lazarov, Neslihan Demir Guler iz Turske, Frančeska Pićinini iz Italije, Dimitar Karov iz Bugarske i legendarni Holanđanin Bas Van de Gor.

Najbolje igračice bič voleja su Tina Graudina i Anastasija Kravčenoka iz Letonije, dok je to priznanje u muškoj konkurenciji pripalo ruskom tandemu Vjačeslavu Krasiljnikovu i Olegu Stojanovskom.

Najbolji trener u bič voleju je Kare Mol iz Norveške.

Svečana ceremonija dodele priznanja održana je u Sofiji, a pored laureta prisustvovali su joj predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić i potpredsednici nacionalnog saveza Đula Mešter i Jelena Nikolić.