Ostali sportovi

Vest koja nas NE ZANIMA previše: Hrvati su rezerve, a domaćini su...

Izvor mondo.rs

IHF odradio domaćine i rezervu za olimpijske kvalifikacije...

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Rukometna reprezentacija Srbije nije se proslavila na poslednjem Svetskom prvenstvu održanom u Danskoj i Nemačkoj. "Orlovi" su zauzeli tek 18. mesto, a pozicije od druge do sedme garantovale su kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju.

Šampion Danska je kao pobednik turnira obezbedila nastup u Tokiju, dok su Norveška, Francuska, Nemačka, Švedska, Hrvatska i Španija sigurni učesnici aprilskih kvalifikacija, ali i sa šansom da kao evropski prvaci skrate put do Japana.


Ujedno to je i jedina prilika za Srbiju, da kao prvak Evropskog šampiota, koji će se od 9. do 26. održati u Austriji, Norveškoj i Švedskoj,ode na Olimpijske igre.

Međunarodna rukometna Federacija (IHF) objavila je domaćine kvalifikacionih turnira za Olimpijske Igre u Tokiju - to su reprezentacije polufinalisti sa prošlog Svetskog prvenstva u Nemačkoj i Danskoj, selekcije Francuske, Norveške i Nemačke.

U slučaju da se neka od ovih reprezentacija plasira sa narednog Evropskog prvenstva 2020. direktno, domaćinstvo preuzima Hrvatska.

Na OI već su se plasirali Danska, Bahrein, Argentina i Japan.

Tagovi