Ostali sportovi

"Serbia marathon": Prvi pobednici Teodora Simović i Kenijac Sakong

Autor ..

Održan prvi "Serbia marathon" u Beogradu u organizaciji ASS

Beograd je dobio još jedno veliko takmičenje - Serbia marathon.

U organizaciji Atletskog saveza Srbije danas je prvi put održana atletska manifestacija na Novom Beogradu tokom koje su se trčale maratonska, polumaratonska i trka na pet kilometara.

Prvi pobednici maratona su Ndiva Čerutič Sakong iz Kenije i srpska atletičarka Teodora Simović.

Kenijski takmičar stazu dugu 42 kilometara istrčao je za 2:19,19 časova, dok je Simovićeva ostvarila rezultat 2:41,31 sata.
Drugo mesto u muškoj konkurenciji pripalo je još jednom Kenijcu - Nelsonu Kipkogei Čerutiču (2:19,59), dok je treće najbolje vreme imao Moldavac Maksim Railanu (2:21.12).

U konkurenciji dama druga je bila Kenijka Helen Džepkosegi Kimutai (2:54.07), dok je Bugarka Marinela Nineva kroz cilj prošla kao treća ostvarivši rezultat 2:54,07.

U polumaratonskoj trci trijumfovali su Kenijci.

U muškoj konkurenciji pobedio je Metju Kosgei koji je ostvario vreme 1:08,55 časova, dok je kod dama najbrža bila Neli Džepčumba (1:13,20).

Srpski atletičari ostvarili su dobre rezultate. Kod muškaraca drugo mesto osvojio je Milan Mitrović (1:10.11), a i iskusna srpska atletičarka Olivera Jevtić takođe je druga prošla kroz cilj posle 21. kilometra - 1:14.05 časova.