Ostali sportovi

U Vrnjačkoj Banji izabrani naj atletičari Balkana: Laureati Lalova i Tuka

Izvor MONDO/Agencije

Bugarska sprinterka Ivet Lalova i reprezentativac Bosne i Hercegovine Amel Tuka izabrani su za najbolje atletičare Balkana u 2019. godini.

Izvor: MN Press

Na svečanosti održanoj u Vrnjačkoj banji izabrani su najbolji atletičari Balkana za 2019. godinu.

To su Ivet Lalova, bugarska sprinterka koja je bila sedma na Svetskom prvenstvu u Dohi na 200 metara, i Amel Tuka iz Bosne i Hercegovine, osvajač srebra na 800 metara.

Na gala večeri Balkanske atletske asocijacije u Vrnjačkoj banji nagrade za mlade zvezde u usponu dobile su Jaroslava Mahučik iz Ukrajine i Bugarin Valentin Andreev.

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović bio je u ulozi organizatora pred članicama 21. zemlje federacije, samo nekoliko dana od dobijanja organizacije Svetskog prvenstva 2022. u dvorani.

"Srećan sam što ispred Atletskog saveza Srbije mogu da vas ugostim na dodeli nagrada najboljim atletičarima Balkana. Želim da se zahvalim svima koji su sebe ugradili u ove sportske uspehe", rekao je Jevrosimović, koji je iskoristio i priliku da izrazi i radost zbog toga što je Srbija dobila domaćinstvo Svetskog dvoranskog šampionata 2022.

"Funkcija predsednika jednog od najuspešnijih sportskih saveza u Srbiji uvek predstavlja izuzetnu čast, ali naš najnoviji uspeh donosi mi još jednu privilegiju i osećaj neizmernog ponosa. Ovo veče iskoristićemo da se opustimo i uživamo u uspesima, a već od sutra, sve atletičare i sportske radnike Balkana čeka mnogo posla. Ali mi smo uvek spremni da pokažemo ono u čemu smo najbolji. Vredan rad, znanje, upornost, viziju, pozitivnu energiju, otvorenost za nove ideje i nepokolebljivost u dostizanju ciljeva", zaključio je predsednik ASS.

Tagovi