Ostali sportovi

Jelena ima zamerku: Selektore, VIŠE rotiraj!

Izvor mondo.rs

"Dugo je prvenstvo, moraju sve devojke da budu u pogonu", prokomentarisala je naša rukometašica posle startne pobede nad Angolom u Japanu. Naredni rival Kuba, pa mečevi odluke.

Izvor: MN Press

"Mogli smo i više da rotiramo, ali bilo je par tehničkih grešaka na koje računamo", rekla je Jelena Trifunović danas posle startne pobede nad Angolom i ponovila da bi selektor Ljubomir Obradović u narednim utakmicama - a naredna je u ponedeljak u 4.30 sa Kubom, trebalo više da rotira:

"Dugo je prvenstvo, moraju sve devojke da budu u pogonu. Ide Kuba, nadam se da će još više devojaka dobiti šansu", nadovezala se Kraljevčanka koja je za osvajanje EHF kupa sa Krajovom prošle godine proglašena za počasnu građanku tog rumunskog grada.

"Angola je nezgodna ekipa, a bila je i prva utakmica što je još nezgodnije. Dobro smo ušle u turnir, nadam se da ćemo sledeću utakmicu biti još bolje. Dobro je što smo bile sve, sačuvale smo svežinu, imamo dan pauze, Možemo da se oporavimo i spremimo za naredne dve utakmice. Svakako je dobro kada svi igraju, sačuvamo se i možemo više da pružimo na sledećoj utakmici", rekla je Jelena, koja je Afrikankama sa pozicije levog beka dala četiri gola.

Tri više postigla je Željka Nikolić, najbolji strelac ekipe jutros u Japanu.

"Želim da čestitam svojim devojkama. Važna pobeda za nas. Prvi meč je uvek težak. Najvažnije je da smo uzeli dva boda. Imali smo neke uspone i padove, ali radićemo na tome da to ispravimo. Trenažni dan je pred nama. Spremamo se za naredne utakmice", preneo je RSS njenu izjavu posle furioznog drugog poluvremena tokom kog se razbranila Katarina Tomašević.

Grupa A

subota

Srbija - Angola 32:25

Holandija - Slovenija 26:32

Norveška - Kuba 12.30

Ispred nje, važan deo odbrane bila je Jovana Stoiljković.

"Prva utakmica je uvek teška, probija se led. Osvojile smo dva boda prema očekivanjima. Zadovoljne smo, igru treba da podignemo na viši nivo  i idemo dalje", rekla je, svesna da prava iskušenja ekipu očekuju od utorka do petka kada će se u krugu sa Holandijom, Slovenijom i Norveškom odlučivati o plasmanu u drugu fazu.

Dalje će tri od šest timova iz Grupe A.

Tagovi