Ostali sportovi

Bokserski spektakl: "Zlatna rukavica" evropskom šampionu Vihristu

Izvor mondo.rs

Dvostruki i aktuelni šampion Evrope u kategoriji iznad 91 kilograma, ukrajinski bokser Viktor Vihrist, pobednik je 62. "Zlatne rukavice", koja je održana prvi put u Pančevu.

Ilustracija
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Ljubitelji boksa uživali su u spektaklu u hali Strelište u Pančevu.

Osvajač zlatne medalje na Evropskim igrama u Minsku 2019. Viktor Vihrist u finalu "Zlatne rukavice" savladao je prošlogodišnjeg pobednika i kapitena bokserske reprezentacije Srbije Vladana Babića rezultatom 3:2 i time stigao do naslova šampiona ovog prestižnog međunarodnog turnira sa velikom tradicijom.

Od četiri boksera Srbije koja su nastupila u finalnoj večeri pobedu je odneo Veljko Gligorić (kategorija do 57 kg) koji je savladao Ukrajinca Oleha Čulijačeva - 4:1.

Za najbolju reprezentaciju na 62. po redu "Zlatnoj rukavici" proglašena je Ukrajina, koja je imala šest boksera u finalu u različitim kategorijama.

Najborbeniji par su Srbin Dejan Dašić i Moldavac Andrej Vreme, a Ukrajinac Viktor Petrov proglašen je za najboljeg tehničara turnira.

Pehar namenjen najboljem sudiji pripao je Makedoncu Petru Nedelkovskom.

Žiri "Zlatne rukavice" činili su legendarni jugoslovenski bokseri Mirko Puzović, Dragomir Vujković, Dragan Vasiljević, Vukašin Dobrašinović, Ljubiša Simić, Tadija Kačar, Milivoj Labudović, Živorad Jelisijević, Bratislav Ristić, Fazlija Šaćirović i Mujo Bajrović.

Na ovogodišnjem turniru učestvovalo je više od 80 boraca iz 25 zemalja.

"Zlatna rukavica" ove godine bila je posebno važna za takmičare sa evropske scene jer predstavlja najvažniji kontroli turnir za sve boksere iz Starog kontinenta uoči kvalifikacija za Olimpijske igre koje će biti održane u Londonu krajem marta 2020.

Tagovi