Ostali sportovi

Vaterpolo šampion ostao bez jedne krune: Trofej ide u Kragujevac

Izvor mondo.rs

Radnički pobedio na Dorćolu i osvojio prvi pehar ove sezone.

Izvor: MN Press

Bila je to repriza prošlogodišnjeg finala Kupa Srbije u vaterpolu, ali sa drugačijim ishodom.

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca osvojili su prvi trofej u sezoni, jer su u finalu Kupa savladali Šabac, rezultatom 10:8.

Aktuelni šampion Srbije tako je ostao bez jednog od dva trofeja koja je osvojio u prošloj, istorijskoj sezoni.

Na bazenu Sportskog centra "Milan Gale Muškatirović" u Beogradu, Radnički je ponovio dobru partiju iz polufinala protiv Zvezde (9:8) i trijumfovao u dramatičnom finalu.

Kragujevčani su loše otvorili utakmicu (2:0), ali su se brzo vratili u igru. Serijom od 4:0, u kojoj su precizni bili Frolov, Stanojević, Branković i Janković, sredinom druge četvrtine napravili su potpuni preokret, ali se ni Šapčani se nisu predavali, pa se na odmor otišlo sa nerešenim rezultatom - 5:5.

Po povratku sa poluvremena, Radnički se vratio u vođstvo preko Nikole Lukića, ali je najbolji igrač Šapca Vučinić doneo egal (6:6) pred odlučujuću četvrtinu.

Isti igrač realizovao je peterac na startu poslednje deonice i posle dužeg perioda ponovo doveo svoj tim u vođstvo - 7:6. Međutim, radost šampiona je trajala kratko, jer su Janković, Toholj i Dino ekspresno preokrenuli rezultat i trasirali put ka pobedi (9:7).

Selektor Savić sa tribine je pratio finale
Izvor: MN Press

Interesantno je da je ekipa Uroša Stevanovića osvojila pehar iako je došla na ovaj turnir kao jedini učesnik regionalne A2 lige, dok Šabac, Zvezda i Partizan igraju u A1.

Najefikasniji akter finala bio je Đorđe Vučinić sa pet golova, ali je u redovima Radničkog bilo daleko više raspoloženih igrača. Prednjačio je Filip Janković sa tri gola, dok je Danil Frolov dodao dva.

Veliki doprinos pobedi dao je i golman Radničkog Lazar Dobožanov, odbranama u oba susreta "fajnal-fora".

Šabac - Radnički 8:10 (2:1, 3:4, 1:1, 2:4)

Bazen: "Milan Gale Muškatirović".
Gledalaca: 500.

ŠABAC: Filipović, Eraković, Marković, Repanović, Ramirez 1, Vasić 1, Rogač, Ilić, Vasović, Vučinić 5, Matković, Velkić, Vukadinović, Radulović 1.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković 1, Stanojević 1, Janković 3, Toholj 1, Frolov 2, Lobov, Dino 1, Panić, Radovanlija, Lukić 1, Tomašević, Todorovski, Pljevančić. Trener: Stevanović.