Ostali sportovi

GAŽENJE! Rukometašice Srbije ubedljive protiv Kube, a sad sledi ono pravo!

Izvor mondo.rs

Posle Angole, lak zalogaj za naše reprezentativke bile su i Kubanke.

Izvor: MN Press

Idealan početak Svetskog prvenstva za naše rukometašice!

Izabanice selektora Ljubomira Obradovića posle trijumfa nad Angolkama (32:25), bile su još ubedljivije u duelu sa Kubom 46:27 (25:11), pa tako posle dva kola imaju četiri boda, kao i Norvežanke koje su nešto kasnije pobedile Sloveniju (36:20.


Naše reprezentativke su već na startu pokazale nadmoć nad Kubom i brzo su povele 8:0, razlika je brzo postala i dvocifrena, pa se na pauzu otišlo s rezultatom 25:11.

Nešto bolju partiju u nastavku pružile su ratoborne Kubanke, međutim ni naše rukometašice nisu spuštale "nogu s gasa", ali su s nešto slabijim intenzitetom postigle još dvadesetak golova ne dovodeći ubedljivu pobedu nijednog trenutka u pitanje.

Bila bi i ubedljivija da nije blistala More Arijas Niurkus, golman Kube koja je proglašena za igrača utakmice, bez obzira na to što je primila 46 golova.

Najefikasnija u timu Srbije bile su Sanja Radosavljević, Ana Kojić i Slađana Pop-Lazić sa po šest golova, pet je dodala Željka Nikolić, a četiri Marija Obradović. Po tri su dodale Radojević i Stoiljković, dva gola su imale Lavko i Cvijić, dok je jedan gol dala Števin.

Vredi istaći i da je Jovana Risović na golu imala 14 odbrana.

Naš selektor Obradović svim rukometašicama je dao šansu pokušavši tako da ih "razigra" za ozbiljnije mečeve grupne faze koji nas očekuju - i to već sutra.

U utorak od 12.30 igramo protiv Norvežanki koje će biti nešto manje odmornije za ovaj duel pošto njihov današnji meč sa Slovenkama počinje kasnije po našem vremenu (12.30). Podsetimo, iz grupne faze Svetskog prvenstva u Japanu dalje prolaze prve tri ekipe.

GRUPA "A" - REZULTATI 2. KOLA

Kuba - Srbija - 27:46 (11:25)
Angola - Holandija 28:35 (12:17)
Slovenija - Norveška 20:36 (12:13)

TABELA: Srbija 4, Norveška 4, Slovenija 2, Holandija 2, Angola 0, Kuba 0.

Parovi 3. kola (utorak, 3. decembar):

Norveška - Kuba (7.00), Slovenija - Angola (10.00), Norveška - Srbija (12.30).