Ostali sportovi

Selektor rukometašica posle +19 protiv Kube: Shvatili smo ih ozbiljno

Izvor mondo.rs

"Drago mi je da vidim i da se Kuba nije predavala, da se borila do 60 minuta", dodao je Obradović.

Izvor: MN Press

Zadovoljstvo na licu Ljubomira Obradovića.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije upisala je i drugu pobedu na Svetskom prvenstvu u Japanu pošto je posle Angole savladala i Kubu, i to veoma ubedljivo 46:27, a selektor Obradović nije imao veće zamerki na svoje izabranice.


Pohvalio je način na koji su odigrale meč protiv slabašnog rivala.

"Današnju utakmicu shvatili smo ozbiljno. Dobro smo otvorili meč i drago mi je da sam uspeo da dam šansu svim devojkama. Drago mi je da vidim i da se Kuba nije predavala, da se borila do 60 minuta. Zahvaljujem se na fer i korektnoj igri", kazao je Obradović.

Naš golman Jovana Risović bila je jedna od najboljih na terenu pošto je zabeležila 14 odbrana.

"Htela bih da čestitam svojoj ekipi na borbenosti i pobedi. Jako sam srećna što je selektor dao šansu svim devojkama. Ispoštovale smo dogovor i krenuli ozbiljno od samog starta. Čvrstom odbranom i samim tim su došli lakši golovi iz kontranapada. Tu smo razliku održavali do kraja meča i sve je prošlo u najboljem redu. Želela bih da čestitam Kubi na fer i korektnoj igri", kazala je Jovana.

Selektor Kube Osvaldo Mendina kratko je čestitao Srbiji.

"Nismo na njihovom nivou... Ovo je veliko iskustvo za moju ekipu koja nema previše internacionalnog iskustva. Samo učešće na ovom takmičenju je naša pobeda", rekao je Mendina.

Srbiju u utorak od 12.30 očekuje meč sa Norveškom u trećem kolu SP.