Ostali sportovi

Sin Đorđa Balaševića organizuje MMA fajt u Beogradu: Hvala, Vesiću! (VIDEO)

Izvor mondo.rs

Producent Aleksa Balašević organizuje MMA spektakl: "Nisam nikakav 'kralj tuča', već sin pesnika i gimnastičarke koji smatra da za jednu zdravu priču uvek ima mesta u Beogradu".

Internacionalno takmičenje u MMA borbama pod nazivom "Megdan 21. veka" biće organizovano 9. decembra u Štark Areni, a glavnu reč vodi sin Đorđa Balaševića.

Aleksa Balašević kaže da će to, kao i 2018. godine, biti jedan od najvećih sportskih događaja u Srbiji. "'Megdan' je događaj koji reguliše nasilje, jer se borbe odvijaju u ringu i po utvrđenim pravilima, a okuplja sportiste od Dagestana do Filipina. Nisam nikakav 'kralj tuča', već sin pesnika i gimnastičarke koji smatra da za jednu zdravu priču uvek ima mesta u Beogradu. Goran Vesić nam je zaista pomogao, dao nam čak i neke ideje i poslednjih dana je interesovanje za ovaj događaj sve veće", istakao je 25-godišnji Balašević na konferenciji za novinare.

Vesić je zahvalio sinu našeg proslavljenog kantautora i producentu ovog sportskog događaja Aleksi Balaševiću na predlogu da manifestacija bude organizovana u Beogradu.

"'Megdan' postoji od 2017. godine i od tada do danas prerastao je u događaj koji dolazi i u Beograd, pa se nadam da će postati tradicionalan. Za nas je čast da imamo ovakav događaj. Naša politika je da svake godine imamo nekoliko velikih sportskih događaja, jer su oni važni kako za razvoj sporta tako i za imidž grada. Svaki veliki internacionalni sportski događaj donosi prihode gradu, dovodi mnogo sportista, njihovih pratilaca, navijača i novinara i zato hvala Aleksi na ideji da se 'Megdan' održi u Beogradu. Mi nismo puno razmišljali da li grad treba da bude suorganizator, jer na taj način pomažemo i razvoj borilačkog sporta i činimo da Beograd ima bolji imidž u svetu", rekao je Vesić.

Dodao je da je "srećan što postoje ljudi kao što je Aleksa, koji daju sve od sebe da organizuju vrhunske događaje".

Promocija manifestacije bila je i prilika da se ponovo upozori na potrebu borbe protiv nasilja u porodici i vršnjačko nasilje, a Goran Vesić je podsetio da su megdani u našem narodu poznati kao viteška borba.

"Ovde je reč o sportskoj i fer borbi i mi šaljemo poruku da je nasilje u društvu nedopustivo. Borbi je mesto na sportskim terenima, tamo gde je ona dozvoljena i gde postoje jasna pravila. Nasilje nad ženama, maloletnim i starim licima ili nad bilo kojim drugim ljudima je apsolutno nedopustivo i ovako deci treba da pokažemo da se radi o borbi na sportskom terenu gde se protivnici uvažavaju i nadmeću po pravilima", naglasio je Vesić, istovremeno podsetivši da će se Beograd uskoro ponovo prijaviti za organizaciju "Fajnal fora", kao i da će glavni grad biti domaćin Svetskog dvoranskog prvenstva u atletici 2022. godine.


MONDO TV INTERVJU SA SUROVIM MMA BORCEM

Tagovi

mma