Ostali sportovi

Posle bure u VK Partizan: "Smenjen sam bez obrazloženja"

Izvor mondo.rs

Trener crno-belih potvrdio da je obavešten o svom "raspoređivanju". Oglasile su se i obe sukobljene strane.

Izvor: MN Press

Vaterpolo klub Partizan saopštio je u ponedeljak da je na sednici klupske skupštine smenjen predsednik Aleksandar Šoštar, predsednik skupštine Zoran Avramović, kao i čitav upravni odbor.

Dan kasnije, javnost je saznala da će se crno-beli rastati i sa dugogodišnjim trenerom Stefanom Ćirićem, a "Sportski žurnal" objavio je u sredu da je tu informaciju šefu struke javila direktorka Tatijana Rakas.

"Smenili su me, ali mi obrazloženje nisu dali. Kako su rekli, 'raspoređen sam', a šta to znači... Dva puta sam pitao zašto, ali konkretan odgovor nisam dobio", izjavio je Ćirić za taj list.

Žurnal takođe iznosi stavove obe strane ovog plamtećeg sukoba, iako je bio zabranjen ulazak novinarima na prvi deo sednice u Humskoj. Sekretar kluba Mirko Bradajić govorio je za taj list o situaciji:

"Postojao je očigledan animozitet između predsednika Upravnog odbora (Šoštara) i direktorke kluba (Rakas). Ona je radila po zakonu, štitila interese kluba koji su očigledno ugrožavali neke interese koji su bili manje važni od samog Partizana. Na jednom sajtu je bilo kritika na rad kancelarije, a jedino je kancelarija radila. Predsednik skupštine nije bio ni na jednoj utakmici, predsednik Upravnog odbora se ponekad pojavljivao i obično je razlog bila ukočenost. Znate, ko radi taj i greši, ko ne radi i ne greši, ali očigledno može da kritikuje".

Sa druge strane, smenjeni predsednik skupštine Zoran Avramović naglasio je da to telo u ponedeljak nije imalo legitimitet za punopravno odlučivanje i da je zato objavio prekid rada.

"Sve navodne odluke neformalne grupe smatram ništavnim i protivno Statutu kao što i svaki nastavak započete, pa prekinute vanredne sednice Skupštine smatram nelegitimnim, s obzirom na to da sam kao predsednik najavio nastavak prekinute vanredne sednice kada se za to steknu uslovi".

Prema pisanju "Žurnala", posebno je neprijatno bilo gledati u ponedeljak vaterpoliste crno-belih na sednici skupštine i to u svojstvu članova. Autor naziva "zločinom prema igračima" to što su oni igrači bili prinuđeni da se opredeljuju u sukobu strana o kojem verovatno znaju malo ili ništa.

"Šta su deca doživljavala u protekle tri nedelje bolje da ne pričam. I bolje, ali pouka mora da ostane", izjavio je jedan od trenera tom listu.