Ostali sportovi

Bivši fudbaler i "naš" Brazilac bore se za MMA titulu u Novom Sadu!

Izvor mondo.rs

Ljubitelji MMA će, osim lepe Julije, moći da gledaju i mnogo dobrih borbi u subotu, među kojima je i ona "srpskog Džejsona Statama" i velike nade svetskog MMA, Brazilca koji voli Srbiju.

Ljubitelji MMA u Srbiji ovih dana baš imaju razloga za uživanje, a pogotovo se raduju predstojećem vikendu. U ponedeljak će u Beogradu gledati novi "Megdan", a pre toga, u subotu u Novom Sadu na redu je 25. revija po redu organizacije SBC (Serbian Battle Championship), koja obećava pravi spektakl.

Ona se održava pod nazivom "Osveta!" i sastavljena je od renomiranih učesnika, velikog broja internacionalnih MMA duela. Borba koja definitivno privlači najviše pažnje biće ona između dve ratnice i lepotice, Julije Pajić i Šejle Omičević.

U borbenom programu nalazi se i jedan najvećih domaćih potencijala, neporažena nada novosadskog Family Fight Teama, Predrag Bogdanović. On će imati ispit karijere protiv renomiranog brazilskog borca, majstora parterne borbe, iz legendarne akademije Chute Boxe, Laerte "Midnight" Silve.

Ruski ratnik sa adresom u Srbiji, Kiril Tropinin, odmeriće snage sa jednim od talentovanijih brazilskih boraca nove generacije, Lukason Ananijasom. Nenad Avramović iz Beograda imaće takođe najveći test dosadašnje karijere protiv iskusnog borca svetskog renomea, Maxa "Magnuma" Lime iz Brazila. Svima poznato ime domaće MMA scene, Nemanja Uverić, vraća se u borilište protiv iskusnog ratnika iz Brazila, Žan Felipea Presetesa Dos Santosa.

Bivši SBC šampion u lakoj kategoriji, iz FFTa, Nemanja"Sledgehammer" Kovač, ukrstiće rukavice sa renomiranim brazilskim protivnikom Antonijom "Negom" Paulom. Jedna od najvećih MMA nada iz Hrvatske, beskompromisni Mario Žgela boriće se protiv čuvenog borca iz Brazila, Živaga "Gibe" Franciska.

Jedna od borbi koja privlači najviše pažnje održaće se u lakoj kategoriji, do 70 kilograma, u kojoj pojas brani jedna od najvećih svetskih nada, predstavnik legendarne Chute Boxe akademije, "naš" Brazilac Džekson "Tortora" Loureiro, protiv domaćeg borca, iskusnog i renomiranog ratnika iz Beograda, Slobodana "Limp" Maksimovića.

Maksimović ima 20 borbi, a neodoljivo podseća na slavnog engleskog glumca Džejsona Stejtama. On je iz fudbala u MMA prešao 2008. godine, iako pre toga nije imao iskustva sa borilačkim veštinama.

"Od tada mi je MMA postao način života. Na nekoj SBC manifestaciji sam se prvi put takmičio ove godine u Odžacima, kada sam ubedljivo pobedio Brazilca Benedita i pružio moj najbolji meč pred domaćom publikom. SBC postaje sve ozbiljniji, što dokazuje i to da prave 25. priredbu i polako, ali sigurno uzimaju primat na Balkanu. Zato sam i odlučio da budem deo ove MMA familije", priča Maksimović.

 "Tortora" jeste mlad, ali je vrlo talentovan borac, šampion.

"Očekuje me težak meč sa Tortorom, ali ne bi se prihvatao tog izazova da ne verujem u sebe i da ne mislim da mogu da pobedim. Mislim da ni jedan borac ne ulazi u ring sa namerom da izgubi, tako da su moja očekivanja pobeda, a isto tako verujem da razmišlja i moj protivnik iz Brazila, tako da nas sigurno iščekuje dobra borba. Pripreme su i dalje u toku i za sada sve napreduje kako treba, samo da se izgura bez povreda", priča "Limp".

Ratnik iz Brazila našu zemlju smatra drugim domom i sa velikom dozom radosti i zadovoljstva doputovao je u Novi Sad, gde privodi pripreme kraju za meč koji ga očekuje protiv Maksimovića.

"Šampionski pojas sam osvojio pre godinu dana upravo u Novom Sadu, zatim odbranio na manifestaciji u Odžacima. Ne vidim razloga da tako ne bude i ovog puta. Očekujem da ću pobediti Maksimovića, za koga znam da je izuzetno jak i dobar borac. Poštujem ga, kao i svakog ko sa mnom uđe u borbu, ali znam i svoje mogućnosti i snagu. Moj život je MMA i moj svaki dan je posvećen borbama, usavršavanju u svakom segmentu, svakoj karici koja čini lanac ove profesije", u dahu priča Loureiro.

On se tu ne zaustavlja, već gleda i u budućnost: "Moj san i cilj jeste da budem najbolji na svetu, neću odustati dok to ne ostvarim. Za to sam se rodio i to je moj put. Verujem da će mi Bog dati tu snagu, energiju, moć i sreću da ispunim zadatak koji sam sebi zacrtao", kaže Tortora.

Mladog asa svetske MMA scene prate ljubitelji ovog sporta, a neki mu predviđaju i veliku karijeru. On sam kaže da Srbija igra veliku ulogu u njegovom životu.

"SBC je moja porodica, kao i Chute Boxe Akademija iz koje sam ponikao. Moj Brazil i Srbija su deo mene i zauvek će to i ostati. I kada jednog dana, a verujem da će on doći, dotaknem zvezde na svetskom nivou, čak i ako budem najbolji svih vremena, nikada neću zaboraviti trenutke koje sam doživeo kako kod kuće, tako i ovde u zemlji koju smatram mojom drugom kućom", kaže Tortora.

Tagovi