Ostali sportovi

Slobodan Branković operisan: Otkriven je kancer, za par dana sam na poslu

Izvor mondo.rs

Direktoru Atletskog saveza Srbije uklonjena štitna žlezda.

Izvor: MN Press

Dok je zajedno sa saradnicima iz Monaka doneo lepe vesti, da će Srbija biti domaćin dvoranskog Svetskog prvenstva 2022. godine, Slobodan Branković uveliko je vodio svoju najvažniju bitku.

Direktoru Atletskog saveza je pre mesec i po dijagnostikovan maligni tumor, a on između dve operacije nije zapostavljao obaveze, već je aktivno radio i ostvario veliki rezultat, na zadovoljstvo svih ljubitelja sporta u Srbiji.

U razgovoru za "Sportski žurnal", on je pristao da govori o svojoj situaciji u četvrtak, dan nakon operacije.

"Pre sedam nedelja operisao sam tumor na štitnoj žlezdi. Skinuli si mi desni režanj. Posle detaljnih analiza, posle 15 dana ustanovili su da se radi o kanceru. Morala je da bude uklonjena štitna žlezda", izjavio je Branković.

Na pitanje da li je morao da bude toliko aktivan u ovakvom trenutku, odgovorio je: "Sve su to ranije preuzeti zadaci. Nisam smeo da izostanem".

Pred Brankovićem je oporavak, a lekari su optimisti.

"Već u petak idem kući. To sve govori. Idemo dalje", dodao je on.

Branković, nekada uspešni atletičar i učesnik olimpijskih igara, zahvalio je svima na podršci.

"Svima koji su me zvali i slali poruke podrške zahvalio bih se ovim putem. Nisam bio u mogućnosti da odgovorim u potpunosti. Pošto nekoliko dana neću moći da govorim, zamolio bih sve da me razumeju i ne šalju poruke. Ubrzo ćemo se videti i čuti, jer ću samo nekoliko dana odsustvovati s posla", dodao je Branković.

Izvor: MN Press

Tagovi