Uživo

BRAVO, DEVOJKE: Srbija je SRUŠILA i Nemačku!

Srbija pobedila Nemačku i na korak je od cilja na Svetskom prvenstvu u Japanu - olimpijskih kvalifikacija. Kristina Liščević iz penala donela trijumf.

Izvor: MN Press

Srbija je na korak od cilja! Srbija igra ODLIČAN rukomet...

Tačno šest godina je prošlo od poslednjeg pisanja sličnih rečenica, a sada, posle dve utakmice u glavnoj fazi takmičenja na Svetskom prvenstvu u Japanu, možemo da tvrdimo – Srbija ima igru za polufinale i olimpijske kvalifikacije.

Prvo je daleko i potrebno je mnogo toga da se poklopi, dok je glavni zadatak u Japanu na dohvat ruke.

Nemice su danas igrale za plasman među četiri, "orlice" za "život na šampionatu" i borbu da se naredne godine vrate u Japan i po prvi put zaigraju na najvećoj smotri svetskog rukometa.

Kalkulacije...

Srbija može do polufinala, ali i da ostane bez borbe za olimpijske kvalifikacije, odnosno da ne bude u prve četiri na tabeli. O kalkulacijama pred poslednje kolo ćemo više nakon utakmica između Danske i Holandije, odnosno Južne Koreje i Norveške.

Srbija – Nemačka 29:28 (19:17), u drugoj utakmici Grupe 1.

Posle drame u Komamotou rukometašice Srbije zaslužuju jedno veliko BRAVO! Tako se igra, tako se bori, to je rukomet koji vraća veru u trofejni sport. A, sve je stalo u poslednja dva minuta...

Nekoliko nemačkih napada za "plus dva" ostalo je neiskorišćeno, tako da je završnica, ipak, bila u potpunom egalu, s tim što su "pancerke" održavale minimalnu prednost, pre svega zahvaljujući Alisiji Štole, koja je jedina dva gola postigla u finišu.

Međutim, i selektor Srbije Ljubomir Obradović imao je spremna napadačka rešenja preko Sanje Radosavljević i Jelene Lavko.

Kada je počeo da teče poslednji minut, na semaforu je bio poravnat rezultat 28:28, ali napad je imala Nemačka...

Probijanje Nemica značilo je i priliku za Srbiju da stigne do trijumfa. Na 22 sekunde pre kraja, Obradović je pozvao tajm-aut kako bi osmislio poslednji napad na utakmici, ali i sprečio sudije iz Rumunije da eventualno sviraju pasivnu igru. Dogovor je ispoštovan, loptu je na pet sekundi pre kraja dobila Jovana Stojiljković, zaletela se u šest metara i protivnička odbrana nije imala drugo rešenje osim da je faulom zaustavi.

Već tada je bilo jasno da je Srbija imala siguran bod u džepu, a Kristina Liščević šansu da sa penala donese trijumf. Dina Ekerle, sjajni golman Nemačke, tek u drugom poluvremenu počela je da nam zadaje probleme, ali ne i prilikom šuta srednjeg beka Srbije sa penala.

Liščević je zatresla mrežu i Srbiju za dobro jutro. POBEDA!


Grupa 1

Srbija - Nemačka 29:28 (19:17)
Danska – Holandija
Južna Koreja – Norveška

TABELA:
Nemačka (+1) 5, Holandija 4, Norveška 4, Srbija (+1) 4, Južna Koreja 2, Danska 1.

Početak utakmice nije nagoveštavao dramu, već sigurnu pobedu Srbije. Naše devojke su do 20 minuta imale čak pet golova prednosti i nekoliko prilika da steknu i plus šest (10:5, 12:7). Međutim, Nemice su iskoristile pad koncentracije i do odlaska na odmor uspele da izjednače na 16. Srbija je na puezi, ipak, imala dva gola prednosti.

U drugom delu je Namačka bila ta koja je, delovalo je, vukla konce. Briljirali su golmani na opbe strane, a Jovana Risović je uspela da zaustavi nekoliko teških udaraca, kao i da postane prvi čuvar mreže koji je na Svetskom prvenstvu odbranio sedmerac Jevgeniji Minevskaji.

Sjajna je bila Dragana Cvijić sa sedam golova, kapiten Lavko je postigla pet, Slađana Pop-Lazić četiri, Jovana Stojiljković i Željka Nikolić po tri, Kristina Liščević i Jelena Trifunović po dva , dok su po jednom mrežu rivala tresle Sanja Radosavljević, Marija Obradović i Dijana Radojević, koja je isključena zbog grubog starta.

Minevskaja je postigla šest golova za Nemačku, a po pet Benke i Berger.

Reprezentacija Srbija ima slobodan dan u utorak, a zatim sledi duel poslednji meč u Grupi 1 i duel sa Danskom (sreda, 10 časova).

Autor mondo,rs
8:29

Kraj 29:28!

8:27

Penal za Srbiju!

8:27

Idemo... HRABRO!

8:26

Malo više od 20 sekundi pre kraja, Srbija ima napad za pobedu. Obradović je pozvao tajm-aut.

8:25

59' 28:28

Štole pogađa! Prolazi Jelena Lavko...

8:24

58' 27:27

Alisija Štole vraća prednost Nemačkoj. Sanja Radosavljević...

8:23

57' 26:26

Jelena Lavko...

8:21

55' 25:26

8:18

54' Lomi se utakmica...

8:17

Sada Srbija ima igrača više, Risović je u prethodnom napadu upisala šestu odbranu. Minevskaja je isključena. Lavko propušta zicer, Ekerle je odlična.

8:16

51' 24:25

Nemačka iz penala stiče novu prednost.

8:13

49' 24:24

Dragana Cvijić je danas najbolja - nerešeno je!

8:12

Jovana Risović je prva koja je uspela da zaustavi penal Minevskaji. Tražio je Obradović od Jelene Trifunović šut iz koraka, ona je to učinila, ali je prebacila gol. Grisels pogađa prečku... Moramo, jednostvano moramo da podignemo igru u napadu.

8:09

46' 23:24

8:09

Vajgel vrlo lepo za Berger, Sanja Radosavljević ne koristi zicer. Nemačka ima tajm-aut za "plus dva". Henk Grojner želi da organizuje napad kojim bi možda slomio Srbiju.

8:07

45' 23:23

Ekerle hvata "živu" loptu, baca kontru i Bergerova lagano trese mrežu. Cvijić postiže šesti gol, nerešeno je.

8:04

42' 22:22

Marija Obradović postiže prvi gol. Berger sa desnog krila postiže četvrti gol.

8:00

Brine i to što je Dina Ekerle zaustavila dva vezana udarca naših rukometašica. To su joj prve odbrane na današnjoj utakmici. Ako se ona razbrani, imaćemo veliki problem.

7:59

37' 20:21

Na sreću, Grosman ne koristi napad za vođstvo Nemačke, prvo na utakmici. Ekerle je skinula loptu, ali je Kristina Liščević "ukrala" kontru Nemicama. Berger za vođstvo Nemačke. Mnogo greše Srpkinje...

7:56

35' 20:20

I opet Minevskaja sa penala... Devojka je nepogrešiva prilikom izvođenje sedmeraca. Ne teče nam napad, Slađana Pop-Lazić prigovora i dobija isključenje.I njeno drugo. Minevskaja izjednačuje.

7:54

33' 20:18

Benke koristi prvi napad za Nemačku, njen pet gol danas. I Srbija brzo završava prvi napad, preko Jelene Trifunović. Tomašević brani udarac Minevskaje.

7:51

Prvi napad za Nemačku u drugom poluvremenu.

7:37

Kraj prvog poluvremena - 19:17!

Vrlo lepo, Cvijić za Nikolić na crti... Igra se gol za gol. Opet spuštamo na crtu za Cvijić. Sada brani Risović... Lavko golom završava prvo poluvreme.

7:35

29' 16:16

Jelena Trifunović vraća prednost Srbiji... Sedmerac i isključenje za Dijanu Radojević, direktan crveni karton. Minevskaja ne greši sa penala 3/3.

7:33

28' 15:15!

7:32

27' 15:14

Ono što ne valja i Dragana Cvijić je dobila drugo isključenje, baš kao i Nemica Julija Benke. Nemice su mogle da smanje još više prednost, gađale su prazan gol i pogodile stativu. Lauenrot pogađa!

7:30

25' 15:12

Teče napad, bilo je manjih problema, ali je je Obradović ponovo utegao. Pop-Lazić vraća "plus tri" i Nemice dobijaju novo isključenje.

7:27

Tajm-aut traži Ljubomir Obradović!

7:26

23' 13:11

Dragana Cvijić je uspela da izvuče isključenje i penal. Lavko je sigurna. Nažalost, i Cvijić je kažnjena već u sledećem napadu.Minevskaja probija odbranu Srbije.

7:24

22' 12:10

Vajgel smanjuje na "minus tri", blok je prevario Tomašević. Berger iz kontre zakucava... Možda je vreme za tajm-aut. 

7:22

20' 12:8

Imale su devojke napad za "plus šest", Stojiljković nije pogodila, ali sledi nova šansa. Ne uspeva ni Lavko... Iz kontre Lauenrot!

7:20

18' 10:5!

Opet su naše rukometašice spustile loptu na crtu, a Stojiljković bila sigurna. Odlična je Tomašević, njena četvrta odbrana. Lavko sa deset metara, njen prvi gol.

7:18

15' 10:7

Benke smanjuje na "minus tri".

7:14

Slađana Pop-Lazić za 9:5. Nemice traže tajm-aut.

7:13

12' 8:5

Lauenrot s krila vara Katarinu Tomašević, a Cvijić posle majstorske asistencije Liščević postiže treći gol. Evo je i Kaća! Prva odbrana, sprečava Lauenrot u kontri. Stojiljković za "plus tri".

7:10

9' 6:4

Željka Nikolić nalazi put lopti do mreže, Srbija ima igrača više. Ali, i Slađanja Pop-Lazić mora na klupu za kažnjene. Nemice ne koriste napad... I opet Nikolić.

7:08

7' 4:4

Jovana Stojiljkovič trese mrežu sa devet metara. Minevskaja koristi prvi penal na današnjoj utakmici, a 12. na prvenstvu.

7:06

5' 3:3

Benke uspeva da izjednači posle promašaja Željke Nikolić. Cvijić je opet odlična. Jelena Lavko pogađa stativu. Bolk za novo poravnanje.

7:04

3' 2:1

Dragana Cvijić se sjajno okrenula na crti i postigla prvi gol na meču. Greše Nemice, a Kristina Liščević postiže gol. Benke "probija led" za Nemačku.

7:02

Utakmica je počela, prvi napad za Srbiju...

Ukratko

  • U pitanju je sedma utakmica Srbije na Svetskom prvenstvu. Poraze smo doživeli od Norveške i Holandije, a pobeđeni su Kuba, Angola, Slovenija i Južna Koreja.
  • Utakmica se igra u Komamotou.
učitaj još +