Ostali sportovi

Jednačina sa MNOGO nepoznatih: 9 OPCIJA - od polufinala do začelja

Autor mondo,rs

Srbija pred utakmice poslednjeg kola ima šanse da bude druga i izbori nastup polufinalu Svetskog prvenstva, ali i da završi kao peta ili poslednja u grupi, što će značiti oproštaj od kvalifikacija za Olimpijske igre.

Izvor: MN Press

Ovako stvari stoje...

Šanse za polufinale nemaju Danska i Južna Koreja, ali i ove dve selekcije iz Grupe 1 vrebaju mesto na kvalifikacionom olimpijskom turniru. Niko nije bez takmičarskog motiva pred rasplet u sredu.


Svi rezultati, Grupa 1:

Srbija – Norveška 28:25
Srbija – Holandija 23:36
Srbija – Južna Koreja 36:33
Srbija – Nemačka 29:28
Nemačka – Danska 26:25
Nemačka – Južna Koreja 27:27
Nemačka – Holandija 25:23
Danska – Južna Koreja 26:26
Danska - Norveška 19:22
Danska – Holandija 27:24
Holandija – Norveška 30:28
Norveška – Južna Koreja 36:25


Grupa 1, 2. kolo:

Srbija - Nemačka 29:28 (19:17)
Danska – Holandija 27:24 (14:9)
Južna Koreja – Norveška 25:36 (10:20)

TABELA: Norveška 6, Nemačka 5, Holandija 4, Srbija 4, Danska 3, Južna Koreja 2.

Sreda, 3. kolo: Južna Koreja – Holandija (07.00), Srbija – Danska (10.00), Norveška – Nemačka (12.30


Opcija 1 - POLUFINALE

Pobeda Srbije, poraz/remi Holandije i poraz/remi Nemačke: Ovo je opcija koja "orlicama" najviše odgovara, jer u slučaju ovakvog raspleta, ne samo da će obezbediti olimpijske kvalifikacije, već igrati i u polufinalu Svetskog prvenstva.

U tom slučaju Norveška će biti prva sa sedam ili osam bodova, Srbija će imati šest i zauzeti drugo mesto. Nemačka će ako odigra nerešeno takođe biti sa šest, ali i lošijim međusobnim skorom sa našom reprezentacijom ili će ostati sa pet poena u slučaju poraza. Holandija ako izgubi ne samo da neće uspeti da stigne do polufinala, već će u slučaju opcije 1 ostati i bez olimpijskih kvalifikacija, a ako odigra nerešeno biće četvrta.

Opcija 2 – TREĆE MESTO

Pobeda Srbije, poraz ili remi Holandije i pobeda Nemačke: Ova opcija nas svrstva na treće mesto. Nemice će biti prve u grupi sa sedam bodova, Norveška će u polufinale sa šest, koliko će imati i "orlice", ali lošiji međusobni skor. Južna Koreja će biti četvrta, a Holandija peta. Srbija će kao trećeplasirani tim igrati utakmicu za peto mesto, ali će definitivno obezbediti olimpijske kvalifikacije.

Opcija 3 – ČETVRTO MESTO

Pobeda Srbije, pobeda Holandije i pobeda Nemačke: Najmanje nam odgovara ova "pobednička" opcija, jer će izabranice Ljubomira Obradobića zauzeti četvrto mesto sa šest bodova. Imaćemo isto koliko Norveška i Holandija, ali i najlošiju poziciju u trouglu. Ako ishod u sredu bude ovakav, Srbija će igrati meč za sedmo mesto, odnosno vodiće protiv četvrtoplsiranog tima iz Grupe 2 direktan okršaj za olimpijske kvalifikacije. U polufinale će Nemačka i Holandija, dok će Norveška na treće mesto.

Opcija 4 – TREĆE MESTO

Pobeda Srbije, pobeda Holandije i poraz ili remi Nemačke: Srbija u slučaju opcije 4 ostaje bez polufinala, ali takmičenje u Grupi 1 završava na trećem mestu. U polufinale će Norveška i Holandija, dok će Nemice u borbu za sedmo mesto.

Opcija 5 – TREĆE MESTO

Remi Srbije, pobeda Holandije i poraz Nemačke: U tom slučaju smo na trećem mestu sa istim brojem bodova kao Nemačka, ali boljim međusobnim skorom. U polufinale će Norveška i Holandija, dok će Nemačka u razigravanje za sedmo mesto.

Opcija 6 – ČETVRTO MESTO

Remi Srbije, remi Holandije i poraz Nemačke: Tri reprezentacije imaće po pet bodova, ali će u polufinale Holandija jer je najbolja u trouglu, dok će Srbija kao najlošija na četvrto mesto.

Opcija 7 - POLUFINALE

Remi Srbije, poraz Holandije i poraz Nemačke: Još jedna od opcija koja nam odgovara za polufinale: Srbija i Nemačka imaće po pet bodova, ali će na strani "orlica" biti bolji međusobni skor. Holanđanke će završiti kao pete, a Južna Koreja četvrta.

Opcija 8 – TREĆE MESTO

Remi Srbije, poraz Holandije, remi ili pobeda Nemačke: Srbija je treća, a u polufinale će Nemačka i Norveška.

Opcija 9 – PETO ILI ŠESTO MESTO

Poraz Srbije: Naš tim će zauzeti peto ili poslednje mesto, jer će se u slučaju pobede Južne Koreje nad Holandijom praviti trougao u kojem će "orlice" verovatno biti poslednje.

Tagovi