Ostali sportovi

Poslastica za kraj Svetskog prvenstva: Srbija protiv Crne Gore pre svitanja

Izvor mondo.rs

Rukometašice Srbije i Crne Gore sastaće se u petak od 3.30 časova u borbi za peto mesto na Svetskom prvenstvu u Japanu

Izvor: MN Press

Ljubitelje rukometa na ovim prostorima očekuje prava poslastica na kraju Svetskog prvenstva za rukometašice u Japanu. Igračice Srbije i Crne Gore odmeriće snage u duelu za peto mesto.

Obe selekcije obezbedile su plasman u kvalifikacijama za Olimpijske igre u martu. Srbija je zauzela treće mesto u prvoj grupi sa pet bodova, a Crna Gora je na istoj poziciji okončala nastup u drugoj grupi, ali je osvojila bod više - šest.

Izabranice selektora Ljubomira Obradovića ispunile su zacrtani cilj na Svetskom šampionatu, jer su uspele da obezbede učešće na olimpijskom kvalifikacionom turniru, koji će biti odigran od 20. do 22. marta sledeće godine. Za Srbiju će to biti jedinstvena prilika da se dokopa nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju i to prvi put u istoriji pod tim imenom. Poslednji put ženska reprezentacija je igrala na OI davne 1988. godine i to pod zastavom Jugoslavije.

Srpske rukometašice zato će rasterećene dočekati poslednji meč na Svetskom šampionatu u Japanu, protiv selekcije koju odlično poznaju. Ipak, posle tri odlične partije u drugoj fazi takmičenja (dve pobede i remi) želja je da nastup i okonča uspešno.

"Zadovoljne smo, ostvarile smo ono zbog čega smo i došle u Japan. Naš cilj je bio da se nađemo na kvalifikacionom turniru za odlazak u Tokio, to smo i uradile. Očekujem da pobedimo i Crnu Goru i da igramo na turniru, koji je po mom mišljenju, lakši za nas. Igraćemo rasterećeno, želimo pobedu i jedne i druge, a nadam se da je došlo i vreme da im se revanširamo za poraze na prethodnim prvenstvima. Nikada nismo igrale u jutarnjem terminu, pa će i zbog toga to biti specifična utakmica i zbog toga", navela je reprezentativka Srbije Dijana Radojević.

Na drugoj strani i Crnogorke imaju isti cilj - da završe trijumfalno i osvoje peto mesto.

"Nakon uspešno odrađenog posla protiv Švedske i ostvarenog plasmana na kvalifikacioni olimpijski turnir predstoji nam meč za peto mesto. Srbiju najbolje poznajemo od svih timova i neće biti iznenađenja. I na tom meču ćemo ići na pobedu", najavila je reprezentativka Crne Gore Itana Grbić.

Iskusna Milena Raičević najavljuje da Crnu Goru u ranim jutarnjim satima u petak očekuje najteži meč na šampionatu.

"Želimo da pobedom na utakmici za peto mesto zaokružimo nastup u Japanu. Mislim da će nam utakmica sa Srbijom biti najteža na šampionatu, jer će želeti da nas pobede posle dugo vremena, ali sam sigurna da ćemo odigrati sjajan meč", istakla je igračica podgoričke Budućnosti.

Njeno mišljenje deli i Jelena Despotović.

"Očekujem težak meč sa Srbijom, jer ta selekcija igra veoma dobro na celom turniru", poručila je Despotović.

Duel Srbije i Crne Gore za peto mesto na Svetskom prvenstvu na programu je u petak ujutro, od 3.30 časova. istog dana igraće se i duel za sedmu poziciju između nemačke i Švedske, kao i polufinalni dueli Rusija - Holandija i Norveška - Španija.