Ostali sportovi

Španija u finalu, Srbija saznala potencijalnog protivnika

Pobednik meča za treće mesto sa Svetskog prvenstva biće naš rival u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Izvor: MN Press

Selekcija Španije uspela je, sjajnom igrom u drugom delu meča, da stigne do finala Svetskog prvenstva za rukometašice. U drugom polufinalnom susret bile su uspešnije od Norveške 28:22.

Tako će selekcija sa Iberijskog poluostrva imati priliku da se osvajanjem šampionata direktno plasira u Tokio. Za razliku od njih, Norvežanke već sada znaju da će morati da igraju kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, možda čak i protiv Srbije.

Možda će vas zanimati

Meč koji su Španija i Norveška danas igrale u Kumamotou bio je izuzetno neizvestan, posebno u prvom delu. Onako kako i treba da izgleda polufinale Svewtskog prvenstva, sa puno tenzije i sa mnogo rezultatske neizvesnosti.

Imale su devojke iz Španije prednost od četiri gola tokom tog dela susreta, ali se na odmor otišlo sa nerešenim rezultatom, 13:13. Otpor Norvežanki počeo je da se slama početkom drugog dela, a one su veoma brzo ponovo ostale u rezultatskom zaostatku.

Tako je prednost Španije, učesnike finalnog meča, rasla do kraja utakmice i na maksimalnih +8 za njihov tim. Tek u samom finišu meča, razlika je spuštena na šest golova.

Utakmicu su obeležile dve rukometašice Španije, Kabral sa sedam i Rodrigez sa šest postignutih pogodaka, dok kod Norvežanki nijedna igračica nije tresla mrežu više od pet puta.

Španija će u finalu Svetskog prvenstva igrati protiv Holandije, koja je ranije danas izašla na kraj sa Rusijom. To znači i da će Rusija protiv Norveške voditi borbu za treće mesto na ovogodišnjem turniru.

Pored bronzane medalje, treće mesto na Svetskom prvenstvu donosi i kvalifikacionu grupu sa Srbijom. Pobednik tog meča će se protiv Mađarske, Kine i naše selekcije boriti za jednu od dve vize za Olimpijski turnir u Tokiju naredne godine.

Naše rukometašice su na ovoodišnjem Svetskom prvenstvu već odmerile snage sa Norveškom. Još u onoj prvoj fazi takmičenja, Norveška je bila bolja od naše selekcije 28:25. Ukoliko dođe do ponovnog susreta, imaćemo priliku za revanš protiv jedne od najjačih svetskih ekipa.