Ostali sportovi

Sanja se iz Hrvatske vraća sa PUŠKOM: 19 medalja za srpske strelce!

Izvor mondo.rs

Odličan vikend za srpsko streljaštvo na turnirima u Osijeku.

Izvor: MN Press

Prethodnog vikenda je održana "Velika nagrada Osijeka", takmičenje u streljaštvu na kojem su učestvovali i strelci iz Srbije.

I može se slobodno zaključiti da su naši takmičari napravili sjajne rezultate, jer su "pobrali" čak 19 medalja!

Takmičenje u Hrvatskoj je završeno u nedelju u jedinstvenoj, apsolutnoj kategoriji, a srpski takmičari osvojili su čak šest odličja tog dana.

Teodora Vukojević (puška) i Damir Mikec (pištolj) su stigli do zlatnih medalja, srebrna odličja su osvojili Andrea Arsović, Milutin Stefanović (oboje puška) i Dimitrije Grgić (pištolj), a bronzu Jasmina Milovanović (pištolj).

Tokom prva dva dana održano je takmičenje u okviru „Božićnog turnira“ u mešovitim parovima i u pojedinačnim disciplinama u odvojenoj juniorskoj i seniorskoj kategoriji. Na tom turniru, srpski strelci su osvojili 13 medalja.

Naročito zanimljiva je informacija da se Sanja Vukašinović, uprkos tome što nije osvojila medalju poslednjeg dana takmičenja, u Srbiju ne vraća praznih ruku.

Jedna od naših najboljih takmičarki se iz Osijeka vraća sa - puškom! Ona je dobila specijalnu nagradu, pušku proizvođača "Valter" za najbolju seriju od deset dijabola u kvalifikacijama.

Vukašinovićeva je u trećoj seriji pogodila 106,3 krugova.