Ostali sportovi

Vaterpolo: Srpski juniori u finalu Svetskog prvenstva!

Izvor mondo.rs

Sjajan rezultat ekipe Uroša Stevanovića u Aziji.

Izvor: MN Press

Veliki uspeh juniorske vaterpolo reprezentacije Srbije!

U polufinalu Svetskog prvenstva u Kuvajtu, ona je savladala selekciju Italije rezultatom 9:7 (1:0, 2:2, 3:2, 3:3) i ušla u meč za titulu.

Rival Srbije u finalu u petak biće reprezentacija Grčke, koja je u četvrtak ubedljivo savladala Hrvatsku - 15:6.

Odlični golman Vladimir Mišović ponovo je bio sjajan u Kuvajtu. Perspektivni čuvar mreže bio je oslonac ekipe Uroša Stevanovića, koja je počela utakmicu vođstvom 3:0, a uz nestalan sudijski kriterijum Italijani su se nekoliko puta potom primicali na gol zaostatka.

Ipak, srpski tim je sve vreme kontrolisao rezultat, a Kristijan Šulc se razigrao u poslednjoj četvrtini i sa saigračima omogućio da Srbija u dva navrata ima po tri gola prednosti.

Posle uspeha i plasmana u meč za titulu šampiona sveta, selektor nije hteo da prima čestitke zbog osigurane medalje.

"Ne radujemo se ulasku u finale. Nema potrebe, jer još nismo rekli svoju poslednju reč. Želim da završimo turnir kako smo počeli, pa će posle biti dovoljno vremena za priču", rekao je Stevanović za sajt Vaterpolo saveza Srbije.

SRBIJA: Gavrilović, Branković, Barać, Nešić, Stanojević 1, Mitrović, Vučinić 2, Cvetković 1, Martinović 1, Šulc 3, Pijevančić, Radović 1, Mišović.

Mlade srpske vaterpoliste u finalu čeka duel protiv prošlogodišnjih osvajača Evropskog prvenstva, koji su na turnir u Kuvajt došli sa tri nova igrača u odnosu na sastav iz 2018.