Ostali sportovi

Peruničića sad ozbiljno boli glava: Srbija ostala sa jednim golmanom

Izvor mondo.rs

Rukometaši Srbije počinju prvu fazu priprema za Evropsko prvenstvo, ali oslabljeni

Izvor: MN Press

Selektor Srbije Nenad Peruničić ima veliki problem pred okupljanje nacionalnog tima na pripremama za Evropsko prvenstvo.

Zbog operacije kolena na spisak igrača nije mogao da uvrsti Dejana Milosavljeva, najboljeg golmana Lige šampiona prošle sezone, a onda je ostao i bez još jednog čuvara mreže.

Samo pet dana pred okupljanje za prvu fazu priprema, povredio se Todor Jandrić. Mladi golman Metaloplastike iza koga su blistava izdanja ove jeseni u SEHA ligi, na treningu je zaradio distorziju skočnog zgloba, preneo je "Sportski žurnal".

Nakon novog peha, selektor Srbije sada može da računa samo na jednog čuvara mreže - Vladimira Cuparu, dok će se Tibor Ivanišević, zajedno sa ostalim igračima koji nastupaju u Bundesligi, Zelenovićem, Pušicom i Marsenićem, priključiti tek 1. januara.

Reprezentativci Srbije okupljaju se u nedelju u Kovilovu, a 28. i 29. decembra imaće i dve provere protiv selekcije Egipta, u Beogradu i u Nišu.

Na Evropskom prvenstvu, koje će se održati od 9. do 26. januara, Srbija će nastupati u grupi A u Gracu sa selekcijama Belorusije, Crne Gore i Hrvatske.