Ostali sportovi

Kovač okuplja evropske šampione: Operacija "Berlin" vodi u Tokio

Izvor mondo.rs

Reprezentacija Srbije će na startu 2020. pokušati da izbori plasman na Olimpijske igre.

Muška odbojkaška selekcija Srbije je imala odličnu 2019. godinu iza sebe, ali sada će biti potrebno da i 2020. započnu podjednako dobro.

Slobodan Kovač je objavio spisak igrača pred početak priprema za kvalifikacioni turnir u Berlinu, poslednjoj prilici za plasman na Olimpijske igre.

Srbija je pod vođstvom novog selektora osvojila Evropsko prvenstvo u Parizu, a sada će na takmičenju u prestonici Nemačke morati da budu najbolji među osam ekipa ne bi li "vizirali" put u Tokio.

Kovač je na na pripreme pozvao 30 igrača, a u nedelju su se na okupljanju u Kragujevcu javili Todorović, Mitić, Blagojević, Matić, Peković, Negić, Mašulović, Nedeljković, Nikolić, Ćirović, Perić, Skakić i Kovač.

U ponedeljak će im se pridružiti Jovović, Jovanović, Luburić, Vučićević, Stanković, Kujundžić, Kapur i Majstorović. Predstojeći plan je da se ekipa 27. decembra preseli u Beograd, gde će ih sačekati Petrić, Atanasijević, Podraščanin, Kovačević, Lisinac, Krsmanović, Ivović i Batak.

Turnir u Berlinu igra se od 5. do 10. januara, a Srbija se nalazi u grupi B sa selekcijama Francuske, Holandije i Bugarske. Dve najbolje ekipe idu u polufinale, a tamo će im se pridružiti i dva najbolja tima iz grupe A, u kojoj se nalaze Slovenija, Belgija, Nemačka i Češka.