Uživo

Novogodišnji poklon vaterpolista Srbije - UBEDLJIVA pobeda nad Hrvatskom!

Sjajna igra "delfina" koji su u vaterpolo "klasiku" upisali novi trijumf i poslali poruku da su spremni za Evropsko prvenstvo.

Izvor: MN Press

U poslastici za kraj 2019. godine - pobeda vaterpolista Srbije nad Hrvatskom!

"Delfini" su u jubilarnom 30. međusobnom duelu sa "barakudama" slavili ubedljivo na bazenu "Milan Gale Muškatirović" i upisali treću uzastopnu pobedu nad najvećim rivalom u ovom sportu. Naša podmlađena selekcija je samo na početku i kraju meča imala malo problema, ali je upisala i drugu pobedu u Svetskoj ligi i prošla u narednu fazu ovog takmičenja.

SRBIJA - HRVATSKA 15:11 (6:4, 3,2, 5:2, 1:3)


Ekipa selektora Dejana Savića tako je potvrdila da je potpuno spremna za Evropsko prvenstvo 2020. godine koje se za dve nedelje igra u Budimpešti.

"Delfini" su i bez Prlainovića, Ćuka, Jakšića, Dedovića i S. Mitrovića prikazali odličnu igru i posle slabijeg "ulaska" u meč uspostavili odličnu igru u odbrani, dok je napad sve vreme odlično funkcionisao i 18. pobeda nad "večitim" rivalom nijednog trenutka nije dolazila u pitanje.

Hrvati su vodili samo na početku meča (1:0, 2:1, 3:2, 4:3), ali kada je srpska slekcija "vezala" četiri uzastopna gola, lako smo održavali razliku do kraja meča.

Izvor: MN Press

Posebne pohvale za partiju zaslužili su Gavril Subotić i Filip Filipović, koji su postigli po tri gola, dok su se po dva puta u strelce upisivali Dušan Mandić, Nemanja Vico i Radomir Drašović Po jedan gol dali su Viktor Rašović, Duško Pjetlović i Strahinja Rašović.

Što se tiče Hrvatske, po dva gola dala su čak četvorica vaterpolista (Joković, Vukićević, Bušlje i Vrlić), dok su se po jednom upisali Benić, Bukić i Garsija.

Srbija je tako prošla u osminu finala Svetske lige, a videćemo da li će nam rival biti Crna Gora ili Španija posle njihovog međusobnog duela.

Uvertira duela vaterpolista Srbije i Hrvatske imala je humanitarni karakter. Uniqa osiguranje, partner Vaterpolo saveza Srbije i zvanično osiguranje vaterpolo tima Srbije dodelilo je donaciju u iznosu od milion dinara UNICEF-u Srbija za podršku programu predškolskog vaspitanja i obrazovanja pod nazivom "Godine uzleta". Ček na milion dinara predstavnici UNICEF-a Vesni Savić Đukić uručila je Sonja Marić, direktorka marketinga UNIQA osiguranja.

GRUPA "C"

Srbija - Hrvatska 15:11 (6:4, 3,2, 5:2, 1:3)
Hrvatska - Holandija (12. februar)

TABELA: Srbija 6, Hrvatska 0, Holandija 0.

Izvor mondo.rs
18:08

[15:11] - Bušlje! Drašović! Kraj!

Tri uzastopna gola Hrvatske koja su ublažila poraz Hrvatske, strelac je bio Bušlje, ali odmah potom reaguje sjajni Drašović i postavlja konačan rezultat.

18:07

[14:10] - Benić!

Ostaće pitanje da li je lopta prešla liniju ili ne, ali piše se gol Hrvoju Beniću.

18:03

[14:9] - Vukićević!

Dugo nije bilo golova u poslednjem kvartalu, pa posle četiri minuta igre pogađa Vukićević. Odmah potom Hrvati pogađaju stativu sa distance.

17:52

[14:8] - Rašović!

Strašan šut Viktora Rašovića sa desnog krila, i to desnom rukom, koji je završio u mreži golmana Hrvatske pri isteku napada.

Pogledajte taj gol...

17:49

[13:8] - Subotić! Marcelić!

Vico je fauliran sa leđa i peterac za Srbiju posle faula Jokovića. Odgovornost je preuzeo Subotić, ali je promašio. Loš šut po sred gola

17:48

[13:8] - Drašović!

Video je da loše stoji golman Marcelić, gađao je njegov levi ugao i bio vrlo precizan. Prvi gol za Drašovića na meču.

17:46

[12:8] - Joković!

Treći peterac za Hrvatsku na meču. Duško Pijetlović ga je skrivio, a Gojko Pijetlović nije uspeo da ga odbrani. Maro Joković postiže novi gol, treći na meču.

17:43

[12:7] - Filipović!

Perfektna lopta Mandića za Filipovića, dijagonala kakvu može nogom da pošalje samo Andrea Pirlo, a naš kapiten reaguje izuzetno i donosi nam 12. gol na meču.

17:41

[11:7] - Rašović! Bukić!

Sjajna igra naših vaterpoliste od onog slabijeg ulaska u meč. Strahinja Rašović postiže prvi gol na meču, a Hrvatska preko Luke Bukića smanjuje na "četiri razlike".

17:38

[10:6] - Subotić!

Strašna partija Gavrila Subotića koji sada bez dvoumljenja šutira i pogađa mrežu Bijača. Vidi se da je pun samopouzdanja. Sada je naš najefikasniji igrač.

17:32

[9:6] - Subotić!

Vrlo važan gol za mladog Gavrila. Bio je to projektil Viktora Rašovića posle kog je golman Marko Bijač odbio loptu, pravo za Subotića koji refleksno reaguje.

Kraj prvog poluvremena!

17:31

[8:6] - Vušlje!

Bek italijanskog Pro Reka sada preuzima odgovornost za "peterac" i pogađa.

17:26

[8:5] - Filipović!

Džabe i dvojica čuvara oko njega, Filipović pogađa ugao gola Hrvatske za "plus tri".

17:24

[7:5] - Garsija!

Naturalizovani španski vaterpolista smanjuje "plus tri" Srbije, nakon naša četiri vezana gola.

17:21

[7:4] - Subotić!

Druga četvrtina počinje odlično po nas pošto je Drašović odlično otvorio kontru, "na fintu" nadmudrio odbranu Hrvatske, pa dodao Subotiću koji projektilom vara golmana Hrvatske. Besan je Ivica Tucak zbog reakcija odbrane njegove ekipe.

17:16

[6:4] - Mandić!

Evo i prvog gola za Mandića posle opet sjajne akcije Filipovića. Pre toga smo se odlično odbranili zahvaljujući Branislavu Mitroviću.

17:13

[5:4] - Vico!

Preokret "delfina" u Beogradu posle sjajne akcije Filipovića za Vica, pa naš centar lepo "smečuje" u mrežu Hrvatske.

17:12

[4:4] - Fatović! Mitrović!

Hrvati su imali peterac, ali sjajno brani Bane Mitrović udarac Fatoviću.

17:11

[4:4] - Vico!

Čudna reakcija Hrvata u kontri, zaboravio je loptu Maro Joković, a onda je "sevnula" kontra Srbije koju u gol posle lepe akcije rešava Stefan Vico.

17:09

[3:4] - Filipović! Joković!

Golovi kao na traci. Teško da se možemo prisetiti napada od početka meča koji su završeni bez gola, pa naš kapiten izjednačuje, a Hrvatska sa igračem više OPET vodi. Joković je strelac snažnim šutem...

17:08

[2:3] - Pijetlović! Vukićević!

Brza reakcija naših vaterpolista koji su posle isključenja hitro reagovali. Filipović je shvatio da je Pijetlović ostao usamljen pošto je Macan morao da izađe iz bazena, pa je naš centar to lako iskoristio. Ipak, Vukićević donosi i treće vođstvo Hrvatima koji su imali igrača više.

17:05

[1:2] - Opet vode gosti!

Vrlić se odlično snalazi na centarskoj poziciji i ponovo donosi vođstvo Hrvatima.

Važna informacija da danas za Srbiju ne igraju Prlainović, Stefan Mitrović, Ćuk, Jakšić, Dedović, što znači da nismo u najjačem sastavu.

17:04

[1:1] - Hrvatska vodi, mi uzvraćamo!

Posle samo 30 sekundi poveli su Hrvati golom Josipa Vrlića, međutim majstorija Dušana Mandića ni 20 sekundi kasnije za aplauze na bazenu "Gale Muškatirović".

Inače, dok se intonirala himna Hrvatske nisu se čuli zvižduci, čak je bilo i aplauza.

17:02

Tu su!

Izvor: MONDO/Mladen Šolak

16:44

Naši se zagrevaju uz muziku!

16:41

Hrvati u najjačem sastavu!

U timu Ivice Tucka danas su: Marko Bijač, Ivan Marcelić, Marko Macan, Loren Fatović, Luka Lončar, Maro Joković, Hrvoje Benić, Ante Vukičević, Andro Bušlje, Lovre Miloš, Josip Vrlić, Luka Bukić i Havijer Garsija.

16:40

Navijači su stigli, vaterpolisti se zagrevaju za spektakl...

Izvor: MONDO/Mladen Šolak

Izvor: MONDO/Mladen Šolak

16:35

Ko danas igra za Srbiju? Oni!

U sastavu su: Gojko Pijetlović, Branislav Mitrović, Dušan Mandić, Viktor Rašović, Sava Ranđelović, Gavril Subotić, Duško Pijetlović, Nemanja Vico, Milan Aleksić, Radomir Drašović, Filip Filipović, Strahinja Rašović i Draško Gogov.

16:24

Dobro došli u MONDO live!

Ostanite uz MONDO, pratićemo utakmicu iz minuta u minut.

Ukratko

  • Srbija je pobedila 15:11.
  • Najefikasniji u našim redovima bili su Filip Filipović i Gavril Subotić sa po tri gola.
  • Srbija je prošla u četvrtfinale Svetske lige.
učitaj još +