Ostali sportovi

Dejan Savić čestitao praznike i poručio pred EP: Očekivanja su uvek visoka

Autor Mladen Šolak

Selektor "delfina" zamerio igračima na lošem ulasku u meč, ali u ostatku meča vaterpolisti nisu dali povoda da bude nezadovoljstva.

Izvor: MN Press

Srbija je 18. put u jubilarnih 30. međusobnih duela pobedila Hrvatsku!

"Delfini" su nešto lošije ušli u meč, igralo se "gol za gol" što je više odgovaralo Hrvatskoj, ali otkako su naši vaterpolisti vezali četiri gola krajem prve i početkom druge četvrtine - pitanje pobednika nije se postavljalo, pa je srpska selekcija na kraju zabeležila i ubedljiv trijumf (15:11).


To je značilo da smo se plasirali u četvrtfinale Svetske lige, gde će nam rival biti Crna Gora ili Španija, a važno je da selektor Dejan Savić nije imao većih zamerki na igru svojih izabranika.

"Što se tiče same utakmice, ozbiljna tromost na početku meča naše reprezentacije. To smo doveli kasnije na pravi ritam i odvojili smo se, pa smo održavali ritam. Publika je sigurno uživala zbog dosta golova, ali nova pravila su takva da se sankcioniše svaki kontakt, pa je bilo i mnogo isključenja. Čestitam svima Novu godinu i Božić", kazao je selektor u svom prvom obraćanju.

S obzirom na to da se posle ovog meča fokus stavlja na Evropsko prvenstvo u Budimpešti, koje našu selekciju očekuje od 14. do 26. januara, selektor je dao komentar i na predstojeći događaj.

"Mi smo već počeli pripreme, deo smo već obavili u SAD, i dalje traje taj džet leg zbog navikavanja u satnicama, kao i Hrvatskoj koja je bila u Australiji... Sada nastavljamo u Španiji, a imaćemo i tri treninga u Novom Sadu protiv Crne Gore i - odmah onda počinje Evropsko prvenstvo. Očekivanja su na visokom nivou, grupa se zna, nadamo se da ćemo biti prvi što bi nam ne olakšava, ali nam isto tako i ne otežava dalji put", kazao je Dejan Savić.

"Treba da budemo u jakom treningu i već u četvrtfinalu je jasno da možemo na Mađarsku ili Španiju, naravno ako ne bude iznenađenja".

Podsetimo, Srbija igra u grupi sa Rumunijom, Holandijom i Rusijom.

Pogledajte i izjavu selektora sa bazena "Milan Gale Muškatirović".