Ostali sportovi

Poseban meč Hrvatska - BiH: Dvoboj rođene braće

Izvor mondo.rs Izvor mondo.ba

Na rukometnom "Kroaciju kupu" sastaju se reprezentacije Hrvatske i Bosne i Hercegovine za koje nastupaju dva rođena brata Karačić iz Mostara - Igor u "kockastom" i Ivan u dresu BiH.

Dvojica braće iz Mostara Igor i Ivan Karačić igraće jedan protiv drugog na rukometnom "Kroacija kupu".

To će im biti drugi put da će se naći na suprotnim stranama terena jer su "led probili" na rukometnom Mundijalu u Kataru. Tada je uspješnija bila Hrvatska rezultatom 28:21, pa je Igor Karačić priznao da mu nije čudno što će igrati protiv brata Ivana.

"Prvi put kad smo igrali jedan protiv drugog bilo je čudno, ali sada više nije. Mi smo profesionalci i na terenu se tako i ponašamo", izjavio je za 24sata.hr Igor Karačić, reprezentativac Hrvatske, i poželio bratu Ivanu i selekciji BiH dobar nastup na šampionatu Evrope.

"Želim bratu sreću na prvenstvu, iako su izvukli tešku grupu u kojoj će igrati Norveška, Francuska i Portugal".

Njihov otac Ante priznao je da njega i majku najviše brinu eventualne povrede.

"Suprugu je uvek strah od povreda, moli Boga da obojica s terena izađu zdravi i da ne idu baš mnogo jedan na drugog na parketu. Ja se isto molim da ne bude povreda, ali ipak sam malo više za muški fajt", rekao je otac dvojice sjajnih rukometaša, čiji je treći sin Goran fudbalski golman i brani u turskom Adanasporu.

"Roditelji kao roditelji, samo se boje povreda, a rezultat se ostavlja po strani", dodao je Igor Karačić.