Uživo

LOŠ početak Srbije u borbi za Tokio: Francuzi lako do pobede!

Imali smo šansu u drugom setu, kada smo igrali kao na prethodnom Evropskom prvenstvu, ali zaslužena pobeda Francuske na početku kvalifikacionog tunira za Olimpijske igre.

Hoćemo na Olimpijske igre posle osam godina, ali nismo dobro počeli!

Naša zlatna odbojkaška reprezentacija izgubila je na startu kvalifikacionog turnira za Tokio 2020 od vrlo raspoloženih Francuza. "Orlovi" nisu delovali razigrano kao na Evropskom prvenstvu koje su osvojili u septembru, pa su "trikolori" upisali maksimalnu pobedu: 3:0 (25:21, 25:21, 25:22).

Izabranici selektora Slobodana "Bobe" Kovača imali su dosta problema sa servisom i prijemom, a teško smo dolazili kontinuirano do poena, za razliku od Francuza koji su češće imali serije.

U prvom setu smo rano "ušli u minus", pa je Francuska kontrolisala sva dešavanja i lako povela 1:0 koristeći raspoloženog Patrija, najboljeg pojedinca današnje utakmice. "Orlovi" su mnogo odlučnije počeli drugi set, delovalo je da je "mašina upalila", ali i to je bilo kratko daha.

Nismo iskoristili odličnu igru Srećka Lisinca na mreži, koji je osvojio pet od naših prvih devet poena (9:3), međutim tada su Francuzi polako došli do svoje igre i okrenuli rezultat.

U trećem setu smo najduže bili u korak sa Francuzima, ali su oni na kraju ponovo "dodali ritam", imali sreće u nekoliko situacija, međutim može da se kaže da su sasvim zasluženo došli do pobede pošto nisu imali toliko "žutih minuta" poput naše selekcije.

Srbija naravno nije izgubila šansu da se plasira na Olimpijske igre pošto nam u grupnoj fazi ostaju još dueli sa Holandijom (ponedeljak, 14.00) i Bugarskom (sreda, 14.30).

U narednu fazu kvalifikacionog turnira koji se održava u Berlinu prolaze dve najbolje prvoplasirane reprezentacije. U drugoj grupi su Nemačka, Belgija, Slovenija i Češka, a važna napomena je da samo pobednik turnira ide u Tokio.

Izvor mondo.rs
14:57

KRAJ! Francuska je pobedila!

Treći set nije završen istim rezultatom kao prethodna dva, ali je ipak pripao Francuskoj. Šteta, moraćemo mnogo bolje od ovoga protiv Holandije u ponedeljak.

Francuska - Srbija 3:0 (25:21, 25:21, 25:22)

14:55

[21:24] - Šteta!

Grebenjikov je neverovatan, Le Gof spreman i zaustavljen je Lisinac. Tri meč-lopte za Francusku.

14:54

[21:22] - Možemo li do preokreta?

Imali smo dobar napad za Atanasijevića, nije prošao, a onda Loati pravo u našeg korektora za dva vezana poena Francuske. Dobar potom naš blok protiv Ngapeta.

14:50

[20:19] - Uroš!

Poslušala je "sajla" Petrića i srećno dolazimo do poena, ali sada se budi Ngapet. Potreban nam je bolji prijem... i dobijamo ga u Ivoviću. Odbranili smo se, pa je Kovačević doneo novo vođstvo našoj ekipi.

14:48

[18:18] - Marko!

Peti poen za Podršačanina koji zaustavlja Loatija. Poveli smo ponovo, pre toga videli smo i odličan poen Atanasijevića, ali nema serije. Odmah greška našeg korektora iz servisa.

14:45

[15:15] - Ne daju Francuzi!

Neverovatno, kada god "zaškripi" kod Francuza tada se "ukaže" Patri koji je danas gotovo nezaustavljiv. Probao je naš trojni blok da ga osujeti, ali...

14:42

[12:10] - Bravo!

Sjajan blok Podraščanina kojim smo zaustavili nalet Francuza, a lepo je videti da naši momci ne deluju kao da su se predali. Iznenadio je Petrić iz servisa posle toga Ngapeta, pa smo vezali tri poena. Izblokiran je i Patri!

14:37

[7:6] - Vodimo!

Nema naročite energije trenutno na terenu, splasnula je i podrška sa tribina, a Uroš Kovačević donosi izjednačenje Srbiji pošto smo imali "minus dva". Posle toga sjajan blok Srećka Lisinca protiv Ngapeta.

14:34

[3:3] - Počeo je treći set

Očekujemo reakciju "orlova" u ovom setu u kom igraju za "biti ili ne biti". Set počinje identično kao i prvi, ekipe se smenjuju na servisima, igra se poen za poen.

14:26

Kraj drugog seta - 25:21 za Francusku!

Video-čelendž ponovo na strani Francuske koja zbog "antene" dobija poen i potom dolazi do prve set-lopte u drugom setu. Lopta se potom od Kovačevića odbija u mrežu, pa Francuzi istim rezultatom dobijaju i drugi set.

14:23

[21:23] - Opet taj Patri!

Kada je bilo teško za Francuze, "dodao" je Patri gas i iskoristio težak napad njegove ekipe. Na dva poena su "trikolori" od drugog seta. Ne dozvoljava Jovović da se tek tako završi...

14:21

[18:21] - Francuzi opet na +3!

Razigrao se sada Ngapet posle ukroćenog servisa Atanasijevića, da bi potom blok Petrija doneo tri poena razlike za "trikolore". Puni su samopouzdanja.

14:18

[16:18] - Ne igramo dobro...

As, pa greška Lisinca... Previše grešaka za Srbiju, deluju nervozno naši odbojkaši.

14:17

[15:16] - Preokret!

Odlično serviraju Francuzi i time prave razliku u drugom delu seta. Morao je da zove Kovač tajm-aut tokom kog je tražio reakciju reprezentativaca koji su se opustili nakon dobrog početka meča. "Idemo da pobedimo", kazao je naš selektor.

14:14

[15:14] - Blizu su Francuzi...

Uz pomoć sajle Francuzi spuštaju na dva poena razlike za našu reprezentaciju, međutim Petrić "bije" po prstima rivala... Nažalost, gazio je liniju naš odbojkaš, pa Francuzi posle "čelendža" dolaze na samo poen razlike.

14:11

[13:9] - Francuzi u boljem ritmu

Isplatile su se izmene selektoru Francuske, ali ne dozvoljava Atanasijević da nam se približe na dva poena razlike. Smeč od 111 km/h. Uroš Kovačević uspeva da zabeleži poen pored trojnog bloka, Francuzi u čudu kuda je prošla lopta.

14:06

[9:3] - Još bolje!

Prekinuli su Francuzi našu seriju, ali ne dozvoljava to Uroš Kovačević. Neverovatan je i Lisinac koji već ima pet poena u ovom setu.

14:04

[6:2] - Proradila je mašina!

Trebalo je našim igračima da se "zagreju", a sada igraju onako kako smo navikli. Konačno imamo doprinos i bloka, tako da su Francuzi primorani da traže tajm-aut!

14:02

[4:2] - Bravo!

Tražili smo video-čelendž i nadali smo se da ćemo povesti protiv Francuske, ali iskusni sudija dobro je video situaciju. Posle kratke pauze meč je nastavljen, a dobrim napadom Atanasijevića i blokom trojnog bloka - dižemo samopouzdanje!

13:58

Počinje drugi set...

13:55

[21:25] - Francuzi dobijaju prvi set!

Odmah koriste prvu set-loptu i vode u ovom meču 1:0. 

13:53

[21:23] - Možemo li da okrenemo?

Majstorija Petrića na mreži, "lob" preko bloka, kojim smo ostali u igri, ali Francuzi su ponovo ukrotili servis Atanasijevića i potom brzo "uveli" u igru Patrija koji ne promašuje. Odigrao je savršen prvi set...

13:51

[19:22] - Francuzi bliži prvom setu!

Sjajan je to bio smeč Atanasijevića, ali "kontra" Francuza je odlična. Potom i Bizar dobar u bloku kojim zaustavlja našeg korektora. Imaju tri poena prednosti "trikolori" u završnici seta, pa je Boba Kovač uzeo tajm-aut.

13:47

[16:18] - Lisinac!

Važni poeni za Lisinca posle neverovatnog skoka i smeča, ali Francuzi ne dopuštaju da vežemo nekoliko poena.

13:45

[13:15] - Izjednačenje, za kratko!

Servis-greška Petrija, pa "ludački" servis Petrića, međutim posle toga su se stabilizovali Francuzi i ponovo otišli na dva poena razlike.

13:42

[11:12] - Ne da Petrić!

Nismo se snašli na taktički servis, pa su Francuzi imali mnogo sreće posle napada Atanasijevića, međutim Petrić nam donosi važan poen. Francuzi greše posle brze akcije i stigli smo na minus jedan...

13:39

[8:10] - Dižemo se...

Tri dosta srećna poena za nas. Prvo je Atanasijević prošao dvojni blok, potom je Tili "smečovao" u mrežu, da bi posle servisa Kovačevića lopta pogodila mrežu, pa prešla u polje rivala.

Šteta za pecanje posle toga, mogli smo da izjednačimo.

13:37

[5:9] - Prva veća razlika!

Francuzi su prvi imali dva poena prednosti na meču, odlično igra Ngapet, međutim odmah je usledila i njhova prva greška na servisu. Patri je lako rešio samo jednog igrača u bloku i zagrejao dlanove navijača Francuske. Potom greška Atanasijevića i tri razlike za "trikolore".

Delovalo je da je Uroš uspeo da "sredi" Ngapeta u bloku, ali pecanje.

13:35

[4:5] - Lagani početak!

Ekipe naizmenično osvajaju poene, a dobra vest je da se Atanasijević dobro "uveo" u meč pogodivši dva puta u polje Francuza. Loša vest je da imamo već dve servis greške.

13:01

Dobro došli u MONDO live!

Ostanite uz naš portal, pratićemo meč između Francuske i Srbije iz minuta u minut.

Ukratko

  • Meč počinje u 13.30.
  • Kvalifikacioni turnir igra se u Berlinu.
  • Samo pobednik tunira plasiraće se na Olimpijske igre.
učitaj još +