Ostali sportovi

Kapiten Belorusije za MONDO: Srbija ima dobre golmane, Zelenović opasan

Autor Goran Arbutina

Boris Puhovski ulogu favorita dodelio Hrvatima, dok smatra da će se ostale selekcije boriti za drugo mesto i prolaz u narednu fazu Evropskog prvenstva.

Izvor: MN Press

Rukometaši Srbije u četvrtak (18.15 časova) počeće svoj 11. nastup na evropskim prvenstvima, a na šampionatu koji se održava u Austriji, Švedskoj i Norveškoj igraće u "balkanskoj“ grupi - sa Hrvatskom, Crnom Gorom i Belorusijom.

"Orlovi“ će takmičenje na Evropskom prvenstvu započeti duelom protiv Belorusije, selekcije koja nije bila preterano uspešna na proteklim šampionatima i najbolji rezultat joj je osmo mesto na Evropskom prvenstvu 1994, ali je u Grac stigla sa ambicijama da se nađe najmanje u drugom krugu.

Kapiten Belorusije, Boris Puhovski, u razgovoru za MONDO istakao je da je njegova selekcija dobar spoj mladosti i iskustva i nagovestio je da želi da se čak bori za medalje.

"Naš Savez uradio je mnogo za reprezentaciju i mislim da smo spremni za Evropsko prvenstvo. Ove godine to je olimpijska godina i želimo da izborimo kvalifikacije za Olimpijske igre (drugoplasirana i trećeplasirana selekcija izboriće kvalifikacini turnir). To bi bio odličan rezultat za nas", rekao je Puhovski i dodao:

"Sada imamo miks iskusnih i mladih igrača, imamo mnogo kvalitetnih igrača, želimo da pokažemo koliko možemo. Radimo na našoj taktici, igri, adaptaciji mladih igrača, a imamo mnogo njih koji igraju kvalitetan rukomet u Ligi šampiona. Borićemo se do poslednjeg trenutka i pokušaćemo da igramo dobar rukomet. Artisom Kulak, Julijan Hirik, Vladislav Kuleš, Artsem Karalek sada su u najboljim godinama i nadamo se da ćemo im mi iskusniji pomoći da pokažu ono najbolje".

Puhovski je sa preko 800 golova najbolji strelac Belorusije.

"Ne osjećam nikakav pritisak. Imam 33 godine, deset godina igram sa ovim selektorom. Naravno, imam malo nervoze jer je jako važno takmičenje. Ali osećam se dobro, nema ni povreda, tako da je sve u najboljem redu, a pritiska kada sam ja u pitanju nema“.

Osvrnuo se i na sastav grupe.

"Videćemo kako ćemo odigrati u grupi. Hrvatska je najjača ekipa, ali za drugo mesto konkurisaće svi ostali. Ne znam da li ćemo pobeđivati ili gubiti, ali znam da moramo da se borimo i nakon toga videćemo šta će biti. Pitanje je sada ko je tu jači, ko slabiji, uticaće i to ko će imati više sreće, ko bude srećniji mogao bi da prođe“, iskren je Puhovski.

Kompletan intervju koji je uradio kolega Goran Arbutina pročitajte na Mondo.ba.

Izvor: VP/© MN press, all rights reserved