Ostali sportovi

Kovač i reprezentativci saglasni: Bugari nisu bolji, ali povrede...

Izvor mondo.rs

Nakon što su eliminisani iz olimpijskih kvalifikacija, selektor Slobodan Kovač i nekoliko naiskusnijih reprezentativaca govorili su o situaciji u nacionalnom timu.

Porazom u pet setova od Bugarske, reprezentacija Srbije je izgubila šansu da se plasira na Olimpijske igre u Tokiju. Iako su odbojkaši naše zemlje evropski šampioni, neće ih biti na velikom takmičenju predstojećeg leta.

Sa jednom pobedom i dva poraza na turniru u Berlinu, izabranici slobodana Kovača nisu opravdali epitet koji su imali. Nastavak borbe za olimpijsku vizu odvijaće se bez Srbije.

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Slobodan Kovač rekao je danas da je na njegovim igračima bio veliki pritisak i da nisu uspeli dovoljno da se oporave, kako bi pružili bolje partije na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

"Mislim da je bio veliki pritisak na nama zbog važnosti meča, ali i da su igrači bili stegnuti jer nisu bili 100 odsto spremni. Svako od nas hoće pobedu, ovo je bilo mnogo važno za sve nas, ali sve što je urađeno u ovih pet dana nije bilo dovoljno da pokažemo našu najbolju igru i napravimo nešto više", rekao je Kovač.

Nakon što je odbojkaška reprezentacija propustila takmičenje u Riju, neće nas biti ni na drugom kraju planete. Podsećanja radi, poslednja medalja sa OI stigla je još davne 2000. godine.

"Naravno da žalimo, svaka čast Bugarima, ali u ovom momentu oni nisu bolji od nas, već su samo zdraviji. Znamo šta se dešavalo, probali smo sve da odradimo. Po mom mišljenju, ne bi bilo normalno da na ovo takmičenje povedem sedam ili osam novih igrača kada su ispred mene evropski prvaci. Probali smo da to uradimo sa našim najboljim igračima, sve smo uradili, trudili smo se da budemo spremni. Jednu utakmicu smo bili, osećalo se da smo nešto mogli da uradimo, ali ne mogu da vam opišem koliko je sada teško. Neke stvari ne možemo da promenimo", kazao je Kovač.

Najbolji srpski odbojkaš za prethodnu godinu istakao je nešto slično onome što je selektor pričao. Uroš Kovačević je napomenuo da su evropski šampioni imali najveći pritisak na turniru, a da su povrede dodatno odmagale. Iskusni odbojkaš je zaključio da bugari nisu kvalitetniji tim od naše reprezentacije.

Kapiten nacionalnog tima Nemanja Petrić kazao je da je, i pored neuspeha, reprezentacija dala sve od sebe.

"Na našu žalost i žalost svih navijača nismo uspeli. Treba pružiti ruku Bugarima, koji su danas bili bolji u gotovo svim elementima, pre svega u servisu i prijemu. Kada jedna ekipa servira kao što su oni danas, teško je igrati. Sigurno je da smo mogli nešto bolje da uradimo, ali sam siguran i da smo dali trenutan maksimum. Nažalost, u ovom terenutku je ovo naš maksimum, ostaje velika žal, mnogo smo želeli", rekao je Petrić.

Kapiten Petrić je dodao da je sport takav, sutradan nakon osvajanja Evropskog prvenstva morate da se okrenete novim pobedama. On je istakao sa su reprezentativci verovali u odlazak u Tokio, ali da reprezentacija sada mora krenuti dalje.

Marko Podraščanin rekao je da je izostanak s Olimpijskih igara veliki neuspeh za Srbiju. Iskusni srednji bloker je napomenuo da naša selekcija u ključnim momentima nije imala ni sreće ni hrabrosti, kao i da su Bugari odigrali sjajan meč danas.