Ostali sportovi

Hrvati ubedljivi protiv Belorusa! Šta to znači Srbiji?

Izvor mondo.rs

U prvom meču 2. kola Grupe A, Hrvatska je opravdala ulogu favorita i rutinski pobedila Belorusiju.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Posle prve utakmice rukometne reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Austriji, Švedskoj i Norveškoj, malo je onih koji veruju u uspeh izabranika Nenada Peruničića i njihov plasman u naredni krug takmičenja.

Premalo pozitivnih stvari pokazali su naši rukometaši na otvaranju šampionata u Gracu.


Bezidejna i "malokrvna" igra protiv Belorusije, ne ulivaju nadu da "orlovi" mogu nešto više u naredna dva meča – protiv Crne Gore i Hrvatske.

Ali…


Dok postoje šanse - ima i nade!

Hrvatska je ubedljivo pobedila Belorusiju i tako Srbiji omogućila da u slučaju dva trijumfa razmišlja o plasmanu u naredni krug i to sa prvog mesta i dva boda! Ali, postoji mogućnost da ni dve pobede ne budu dovoljne za nove izazove na Euru...

Luka Stepančić bio je strelac pet golova za Hrvate. Domagoj Duvnjak je postigao četiri, a po tri Luka Cindrić i David Mandić. U beloruskom timu najefikasniji bio je Mikita Vajlupo sa osam pogodaka.

Hrvatska – Belorusija 31:23 (15:10)!

"Kockasti" su kontrolisali dešavanja na meču i činilo se da će pobeda biti još ubedljivija, jer su sredinom drugog dela imali i deset golova prednosti (24:14 i 25:25). Da je ostalo tako, Srbiji se ne bi postavljao uslov u poslednjem kolu.

U slučaju da "orlovi" pobede Crnu Goru i da Belorusija bude bolja od naših južnih komšija u poslednjem kolu, Srbiji će za plasman biti potrebna pobeda protiv Hrvatske od dva, a možda i tri gola razlike.

Kvalitet je, međutim, daleko na strani "kauboja" i sve osim pobede Hrvatske u ponedeljak bila bi prvorazredna senzacija.

Iz ove perspektive, realnije je očekivati da Srbija savlada Crnu Goru i da joj upravo "sokolovi" u poslednjem kolu trijumfom nad Belorusijom omoguće drugu fazu. I u toj varijanti odlučivaće gol razlika, koja u ovom trenutku nije na strani Peruničećevog tima, jer ima "minus pet".

U svakom slučaju, važno je da je sve u rukama Srbije i da nada postoji. Koliko je realna šansa da se naš tim nađe u drugoj fazi, to je već druga stvar.