Ostali sportovi

Hrvati naoštreni i pred Srbiju: Nije nam svejedno kako ćemo završiti grupu

Izvor MONDO/Agencije

Bez obzira što predstojeći duel nema takmičarski značaj i za jedne i za druge, selektor Hrvatske Lino Červar najavio da će njegovi rukometaši dati sve od sebe da pobede Srbiju.

Izvor: MN Press

Rukometna reprezentacija Hrvatske bez pritiska dočekuje duel sa Srbijom u poslednjem kolu grupe A Evropskog prvenstva.

U prva dva duela u Gracu "kauboji" su nadigrali Crnu Goru 27:21, a potom i Belorusiju nešto ubedljivije - 31:23, te na taj način osigurali plasman u drugi krug, ali i dva boda, koja će preneti.

U trećem kolu u ponedjeljak od 20.30, Hrvatska će se u "balkanskom derbiju"bez takmičarskog značaja sastati sa Srbijom, koja je nakon poraza (21:22) od Crne Gore izgubila i teoretske šanse da se domogne drugog kruga, pošto je prethodno poražena i od Belorusije (30:35).

"Ispunili smo prvi cilj, a to znači da odlazimo u Beč sa dva boda. To je maksimum. Preostaje još jedna utakmica, a to je Srbija. Nezavisno od svega i rezultata koji su postignuti, cenim i poštujem reprezentaciju Srbije, koja ima ne jednog, nego više dobrih pojedinaca. Imamo zadnju utakmicu s njima i nezavisno od svega nije nam svejedno kako ćemo završiti igranje u Gracu", rekao je selektor Hrvatske, Lino Červar i dodao:

"S druge strane, moramo da vidimo kako da sačuvamo igrače koji su bili najviše angažovani u prethodnim utakmicama. Moramo na neki način iz Graca da idemo nepobedivi, ali i da sačuvamo igrače, posebno ove koji su se istrošil mnogo i da idemo zdravi u Beč. Tamo nas čeka puno iskušenja, četiri utakmice. Dug je put, ne smemo se zanositi da će biti lako. Igramo protiv reprezentacija s visokim ambicijama i neće biti lako".

Červar je istakao da će kroz utakmicu protiv Srbije pokušati da nastavi da diže formu tima jer, po njemu, samo tim može pobediti.

"Delujemo kao tim, imamo mozaik iskusnih igrača koji su prošli jake utakmice i mladih koji su tek ušli u rotaciju", istakao je Červar i naglasio da je zadovoljan onim što su u prve dve utakmice pokazali igrači iz drugog plana.

Červara malo brine povreda Josipa Šarca, ali kaže da će njegov eventualni izostanak pokušati da nadoknadi Marko Mamić.

Marin Šego je u duelima sa Crnom Gorom i Belorusijom bio odličan na golu Hrvatske, a nada se da će u istom ritmu nastaviti i u preostalom delu turnira.

Istakao je da njegove saigrače u ponedjeljak protiv Srbije očekuju dva izuzetno dobra golmana, Vladimir Cupara i Tibor Ivanišević.

"Imaju jako dobre igrače, ali mi igramo jako dobru obranu, tako da u pojedinim trenucima kada sam na golu čak razmišljam da i ne moram biti na njemu. Igrali smo u kvalifikacijama, međusobno se jako dobro poznajemo. Svi znamo da je na toj utakmici naboj hteli mi to ili ne. Biće zanimljiva utakmica i ko god bude igrao od nas sigurno će hteti pobedu", rekao je Šego.

Srednji bek Igor Karačić briljirao je protiv Belorusije, zbog čega je i proglašen igračem utakmice.

"Prezadovoljan sam s ove dve odigrane utakmice, pogotovo timskom igrom. S Belursijom je bilo kako smo i očekivali, ostvarili smo sve dogovore iz svlačionice. Svaki igrač je dao svoj maksimalan doprinos", rekao je Karačić i nastavio:

"Sada se trebamo pripremiti za Beč, a pre toga odigrati utakmicu sa Srbijom, koja je sama po sebi utakmica velikog naboja. Na njihovu žalost, njima ništa ne odlučuje, a ni nama."

Karačić je poručio da bez obzira na to kome će selektor Červar dati priliku za igru, sigurno je da niko od igrača neće kalkulisati i da će protiv Srbije dati maksimum za pobedu.