Traži podršku OSS: Ivan Miljković želi u Bord CEV da pomogne Srbiji

Bivši reprezentativac i potpredsednik Saveza pisao Zoranu Gajiću u želji da Odbojkaški savez Srbije podrži njegovu kandidatu za prijem u članstvo evropske organizacije

MN Press

Ivan Miljković, nekada sjajni odbojkaš, reprezentativac i potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije želi da napravi novi važan korak u karijeri. Plan mu je da se kandiduje za mesto u Evropskoj odbojkaškoj konfederaciji.

Miljković je poslao zahtev Odbojkaškom savezu Srbije za podršku njegovoj kandidaturi na sledećeim izborima CEV koji će biti održani u junu u Rusiji.

Nišlija, koji je tokom uspešne karijere osvojio veliki broj pehara i individualnih evropskih priznanja, direktno je pisao predsedniku OSS Zoranu Gajiću istakavši da bi ulaskom u Bord Evropske odbojkaške konfederacije želeo da pomogne i Srbiji.

"Poštovani gospodine Predsedniče,
Dragi Gajo, Odbojkaški savez Srbije, odbojkašice i odbojkaši su obeležili 2019. godinu i zasluženo su nagrađeni od strane Olimpijskog komiteta Srbije, sportskih saveza i medija u našoj zemlji. Još jednom najiskrenije čestitke svim ljudima odbojke u Srbiji.
Odbojkaški savez Srbije i srpska odbojka, trenutno kao jedan od najtrofejnijih saveza u Evropi i šire, osim aktuelnog predsednika Evropske odbojkaške Konfederacije (CEV), na žalost nema nijednog predstavnika u bilo kojem od Bordova Evropske niti svetske odbojkaške federacije (FIVB). Smatram, sledeći naš prethodni razgovor, da je ovo prava prilika da OSSRB i zvanično podrži moj zahtev za kandidaturu za člana Borda CEV-a a takođe i FIVB-a na sledećim izborima CEV-a juna 2020. godine, kao izuzetno strateški i dugoročni interes Srbije, srpskog sporta i srpske odbojke", istakao je Miljković u pismu.

"Na osnovu našeg dugogodišnjeg poznanstva i vrlo uspešne odbojkaške saradnje, kako u seniorskoj reprezentaciji kao igrač, a tako i kasnije još intenzivnije u Odbojkaškom savezu Srbije kao prvi potpredsednik, siguran sam da bih svojim ličnim ponašanjem, sportskim uspesima i prepoznatljivošću u odbojkaškim krugovima širom Evrope i sveta koristio interesima Srbije i našeg trofejnog sporta", stoji u pismu koje je Miljković uputio Zoranu Gajiću.