Ostali sportovi

Srbija ima prvu zimsku medalju! BRAVO, Matija!

Izvor mondo.rs

Mladi hokejaš osvojio je medalju u disciplini hokej na ledu tri na tri

Izvor: MN Press

Srbija je dobila prvu medalju u zimskim takmičenjima u svojoj istoriji!

Mladi hokejaš Matija Dinić osvojio je srebrnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama mladih u Lozani, u disciplini hokej na ledu tri na tri. Njegov Crveni tim je u finalu izgubio od Zelenog 10:4.

Novi format takmičenja u hokeju na ledu 3x3, okupio je u selektiranim timovima najbolje pojedince iz 36 zemalja članica IIHF u muškoj i ženskoj konkurenciji. Ova igra zamenila je dosadašnji izazov u veštinama, koji se održavao na prva dva turnira.

Srbiju su u Lozani predstavljali Valentina Vrhoci i Matija Dinić. Velentinin Sivi tim nije uspeo da prođe u polufinale, ali se zato Matijin Crveni tim okitio srebrom.

Iako su u pitanju Igre mladih, ova medalja će svakako biti veliki podstrek za naše mlade takmičare, ali i srpski hokej u celini.

Dobro su se uklopili sa saigračima, jezičkih barijera nije bilo svi razumeju jezik najbržeg kolektivnog sporta na svetu.

Ovo su inače treće po redu Olimpijske igre mladih. One se, kao i letnje, održavaju na svake četiri godine, a na njima učestvuju takmičari uzrasta od 14 do 18 godina.

U Lozani učestvuju 1.872 takmičara iz 79 zemalja, koji se takmiče u 81 disciplini.