Ostali sportovi

Hrvatska će igrati za NOVU medalju u rukometu - kroz dramu do polufinala!

Izvor mondo.rs

U ključnoj utakmici Hrvati su posle velikog preokreta slavili protiv jednog od domaćina Evropskog prvenstva i favorita na turniru - Nemačke (25:24).

Mnoge velike reprezentacije su se okliznule na EP, ali ne i Hrvatska!

"Kauboiji" su ostvarili i petu pobedu na turniru i svakako najvažniju do sada pošto znači polufinale. Posle velike drame i preokreta savladali su Nemačku 25:24 (11:14), a igrač odluke bio je Igor Karačić koji je minut pre kraja utakmice postigao gol za vođstvo.


Karačić je postigao i golčinu i za 23:23, Nemci su potom poveli preko Rajmana iz sedmerca, da bi Duvnjak u kontri izjednačio rezultat. Hrvatska je uspela da u poslednjih pet minuta odbrani sve napade Nemačke, a potom je Karačić postao heroj reprezentacije,.zajedno sa golmanom Marinom Šegom koji je "izvukao" strašnu odbranu u poslednjim trenucima meča - svoju tek četvrtu na utakmicu.

Hrvatska je tako uspela da se odbrani i plasirala se među četiri najbolje reprezentacije na Evropskom prvenstvu, pa će se boriti za novo odličje. Sa EP imaju tri bronze i dva srebra.

Vredi istaći i da je ovaj poraz u Beču značio i kraj za Nemce, prvake Evrope iz 2016. godine, dok je na korak od plasmana i Španija, s tim da u čudo i dalje veruju Belorusi. U drugoj grupi se još čeka rasplet, a najbliži prolasku dalje su Norveška i Slovenija.

Opširnije o ovoj utakmici, čitajte na portalu naših kolega iz Banjaluke, Mondo.ba.

Grupa I:

Belorusija - Češka 28:25
Španija - Austrija 30:26
Hrvatska - Nemačka 25:24

TABELA: Španija 6, Hrvatska 6, Nemačka 2, Austrija 2, Bjelorusija 2, Češka 0.