Ostali sportovi

"Gori" Evropsko u rukometu: Šou na Španija-Hrvatska, Slovenci u POLUFINALU!

Izvor mondo.ba

Hrvatska gubila šest razlike i preokrenula dva minuta prije kraja, ali su Španci sa sedmerca stigli do remija i sačuvali prvo mesto u Grupi 1. Portugal izbacio Mađarsku i "pogurao" Sloveniju u polufinale.

/piše: Goran Arbutina, Banjaluka - Mondo.ba/

"Gori" Evropsko prvenstvo u rukometu, a tek slede polufinala!

Ko će tamo igrati? Poznato je već posle prvog "seta" utakmica zakazanih za ovu sredu, koja je definitivno "dan odluke". Za finale će se boriti Španija, Hrvatska, Norveška i Slovenija.

Ko će protiv koga igrati? E, to ćemo tek saznati kasnije večeras.

Evo izveštaja sa portala naših kolega iz Banjaluke.

Fantastičan meč odigrali su Hrvatska i Španija u Beču, gde su "kauboji" gubili šest razlike, potom poveli neverovatnim preokretom u poslednjih deset minuta... ali se na kraju moraju pomiriti sa remijem.

Španci su golom Aleksa Gomeza iz sedmerca izjednačili za remi i bod, uz koji su zahvaljujući boljoj gol-razlici sačuvali prvo mesto u Grupi 1: Hrvatska - Španija 22:22 (11:12).

Hrvati će kao drugoplasirani sačekati ishod utakmice između Norveške i Slovenije koja počinje od 18.15.

Selekcija Lina Červara nevjerovatnim preokretom u posljednjih deset minuta sa 14:20 golom Domagoja Duvnjaka stigla je do vođstva 22:21 na manje od dvije minute do kraja, da bi Španci u odlučujućim trenucima prekinuli seriju 7:0 Hrvatske golom sa sedmerca koji im je donio remi.

Selekcija Španije tako će u polufinalu na uslovno rečeno slabijeg protivnika, dok će Hrvati vjerovatno na Norvešku - osim ako domaćin Evropskog prvenstva ne izgubi od hrabrih Slovenaca.

Norvežani će čak moći da "biraju" protivnika, jer imaju obezbjeđen plasman. Pobjeda i remi protiv Slovenije donosi im prvo mjesto u Grupi 2 i duel sa Hrvatskom, a u slučaju poraza igraće protiv Španije.

PORTUGAL IZBACIO MAĐARSKU, SLOVENIJA U POLUFINALU

Izvor: Andreas Hillergren/TT NEWS AGENCY

U rezultatskim mnogo važnijem duelu od onoga u Beču, Portugal je u Malmeu savladao Mađarsku  i novom fantastičnom partijom pogurao Sloveniju u polufinale - 34:26 (16:14)!

To znači da će u terminu od 18.15 rukometaši Norveške i Slovenije "birati" protivnike u polufinalu - Špance ili Hrvate.

Selekcija Ljubomira Vranješa sa šest bodova ima obezbjeđenu drugu poziciju ispred Portugala i Mađarske, a eventualnim trijumfom nad Norveškom bi mogla čak i sa prvog mjesta u polufinale.

Portugalce je do novog odličnog rezultata na ovom prvenstvu vodio Moreira sa sedam golova, a kod Mađara Balog i Banhidi upisali su po pet pogodaka.

Grupa 1

Hrvatska – Španija 22:22
Bjelorusija – Austrija 36:36
Češka – Nemačka 20.30

Tabela: Španija 9, Hrvatska 9, Nemačka (-1) 4, Austrija 3, Bjelorusija 3, Češka (-1) 0

Grupa 2

Portugal – Mađarska 34:26
Norveška – Slovenija 33:30
Island – Švedska 20.30

Tabela: Norveška 10, Slovenija 6, Portugal 4, Mađarska 4, Island (-1) 2, Švedska (-1) 2

POLUFINALE

Petak, Štokholm

Španija - Slovenija 18.00
Norveška - Hrvatska 20.30