Ostali sportovi

Hrvate ne zanima rival: Ne kalkulišemo - može Slovenija, može Norveška

Izvor mondo.ba

Sada im slede one najvažnije utakmice u borbi za medalju.

Izvor: Ronald Zak/AP

Hrvatska je gubila šest golova razlike, potom preokrenula i povela dva minuta pre kraja, da bi na kraju ipakupisala remi 22:22 protiv Španije koja je tako zadržala prvu poziciju u Grupi 1.

Zahvaljujući boljoj gol-razlici Španci će sa prve pozicije, Hrvati sa druge, a uprkos tome izabranici Lina Červara nisu previše tragično doživeli neuspeli „kambek“ u drugom poluvremenu.

Možda će vas zanimati

Domagoj Duvnjak mirno je prokomentarisao meč u Beču.

"Nismo bili pravi danas do 40-45. minuta, onda su mladi momci ušli i odigrali odlično. Jednostavno krenuli smo sa odbranom 5-1, ali nije funkcionisala, primili smo tri gola i prešli smo na 6-0. To je bilo fenomenalno u drugom poluvremenu“, rekao je Duvnjak.

Na pitanje koga bi više voleo u polufinalu, Norvešku ili Sloveniju, rekao je da mu je svejedno, a mnogo više od svega igrače Hrvatske zabrinula je situacija Igora Karačića, koji je u samom finišu utakmice napustio teren zbog povrede kolena.

"Svejedno nam je, obe ekipe su igrale super turnir. Slovenija je izgubila jednu, Norveška nijednu, moramo sada da putujemo i dobro se pripremimo. Nadamo se da nije ništa strašno sa Karačićem, kao i da će Cindrić biti spreman za polufinale, jer kad smo svi zajedno i svi zdravi dosta smo jači", rekao je Duvnjak.

David Mandić rekao je da se meč u Beču mogao okrenuti i u njihovu korist.

"Nismo hteli da kalkulišemo, sad će polufinale i mislim da će onda sigurno svi dati sve od sebe i biti spremni za utakmicu. Dobro smo odigrali 6-0 obranu, ništa nam nisu mogli. Nažalost je Duvnjak promašio taj zadnji šut. Moglo je da se okrene na našu stranu, ali eto“.

Ni on nije hteo da kalkuliše oko imena protivnika u polufinalu.

"Nije nam to prioritet. Protiv svakoga možemo i protiv svakoga ćemo dati sve od sebe. Idemo po ono što nam nedostaje. Cindrić se vraća, to je sigurno. Napraviće sve da se vrati i ljekarski tim radi sve da se on vrati“, poručio je Mandić.