Ostali sportovi

Zapamtite dobro: Mi smo Srbija, kako svejedno peto ili šesto mesto?

Autor Milutin Vujičić

"Nemojte da me shvatite pogrešno, da ne ispadne da kao golman okrivljujem svoje igrače, ali ekipa nije funkcionisala u nekim segmentima kako inače može", kazao je Branislav Mitrović koji je govorio o motivaciji "delfina" pred meč sa Grcima.

Izvor: MN Press

/od dopisnika MONDA sa Evropskog prvenstva iz Budimpešte - Milutina Vujičića/

Vaterpolo reprezentacija Srbije se u sredu oprostila od postolja na kontinentalnom šampionatu, ali Evropsko prvenstvo nije završeno za naše "delfine".

Pred nama su još najmanje dve utakmice u razigravanju za plasman od petog do osmog mesta. Prvo ćemo igrati sa Grčkom (petak, 16.00), a ukoliko budemo slavili - naši potencijalni rivali za utakmicu u nedelju su Italija i Rusija.


Pomalo je neobično kada Srbija ne igra za medalju, ali prema rečima jednog od najiskusnijih naših vaterpolista Branislava Mitrovića - ne sme da se pravi razlika!

"Što se mene tiče - ja se trudim da ne razmišljam da je to borba za peto mesto, nego je u mojoj glavi da igramo protiv kvalitetne reprezentacije Grčke. Mi smo na Evopskom prvenstvu i probaćemo da svom snagom pobedimo u toj utakmici. Verujem da tako razmišljaju i moje kolege. Bez obzira što imamo renome i uvek smo se borili za medalje - mi moramo da držimo do sebe", kazao je golman naše trofejne reprezentacije i poslao važnu poruku.

"Nama nije svejedno da li smo peti ili šesti i to je svakome od nas u glavi. Što se tiče pristupa i zalaganja, ja se uopšte ne bojim!".

Što se tiče poraza od Španije, Mitrović je kazao da "rezultat nikad ne laže" i da su vaterpolisti Srbije svesni da nisu odigrali dobar meč, kao i da na kraju nisu odlučili peterci, mada su oni svakako pomogli našim rivalima da odu dalje.

"Gledao sam sinoć meč i u nekim segmentima smo bili dominantiji protivnik, ali nismo imali samosvesti da realizujemo tu prednost. Oni su u drugom poluvremenu dali samo jedan gol…".

Izvor: MONDO/Uniqa


Mitrović je kazao da mu nije zgodno da sa pozicije golmana priča o problemima u napadu.

"Kao golman ne želim da govorim o tim stvarima, ali evidentno je da je za ekipu kao Srbiju, koja ima takve igrače, malo šest datih golova. Bez obzira na sve juče, ovakvoj ekipi je prosek datih golova veći. Nemojte da me shvatite pogrešno, da ne ispadne da kao golman okrivljujem svoje igrače, ali ekipa nije funkcionisala u nekim segmentima kako inače može", kazao je Mitrović.

Golman iz Novog Sada je kazao da je veličina vaterpolo reprezentacija dokazana godinama unazad i da je pred njima uvek izazov da uvek na umu imaju kakve su veličine nosile "kapicu" pre njih, kao i da je bitno da motivišu mlađe koji će doći posle ove generacije.

"Ja sam na EP došao s najvišim ambicijama, kao i čitava ekipa, i ni od jednog saigrača nisam čuo ili video po ponašanju da ćemo kako-tako, pa ćemo jako na leto. Da je takav pristup bio, onda nikad ne bismo ništa uradili. To nije dobar put… Srećan sam što imam takve saigrače s takvim razmišljanjem, a u narednom periodu moramo da vidimo koje su stvari problem i da se pogledamo u oči i shvatimo da smo izgubili od kvalitetne ekipe i da shvatimo da nismo toliko dominantni kao nekada", poručio je Bane Mitrović i zaključio za kraj:

"Smatram da smo i dalje najbolja reprezentacija na svetu, ali sa spoznajom svoje želje treba da krenemo napred i završimo ciklus kako treba da se završi. Mi imamo kvalitet i da ne smatram ne bih ovako pričao o tim stvarima. Najbolji smo, ali treba to pokazati i na bazenu".


Tagovi