Ostali sportovi

"Možda je i dobro da te Bog malo spusti na zemlju"

Autor Milutin Vujičić

Iskrena poruka našeg najboljeg strelca...

Izvor: MN Press

/od reportera MONDA sa Evropskog prvenstva u Budimpešti - Milutina Vujičića/

Vaterpolo reprezentacija Srbije došla je u Mađarsku kako bi se peti put uzastopno popela na evropski tron, ali ovoga puta morala je da "siđe" dve stanice ranije.

Koban je bio poraz od Španije u četvrtfinalu posle peteraca, što je značilo da će Srbija prvi put od 1999. godine ostati van postolja na evropskim prvenstvima. Preostala nam je borba za plasman od petog do osmog mesta, gde smo zabeležili prvu pobedu protiv Grčke (12:9).


Ipak, sudeći prema izjavi našeg najboljeg strelca Dušana Mandića posle meča sa "Helenima", u mislima vaterpolista je i dalje propuštena prilika od srede.

"Jako je bitno da smo se izdigli nakon onog teškog poraza i peteraca. Moramo da mislimo na Tokio zbog čega moramo da igramo svaku utakmicu ozbiljno. Mi nemamo priliku da se skupljamo često kao drugi, tako da nama svaki meč znači, bio za peto ili osmo mesto, važno je da se uigravamo. Dešava se da ispadnete u četvrtfinalu, Srbija ih je dobila 2009. na peterce, a ovoga puta su bili bolji. Čestitam im još jednom", kazao je Mandić.

Sjajni vaterpolista kazao je da u tom meču dosta stvari nije išlo, pogotovo u napadu, a da utakmicu sa Italijanima treba iskoristiti za pripremu za Olimpijske igre.

Izvor: MONDO/Uniqa


Neobično zvuči da se svetski i olimpijski prvak nađu u meču za peto mesto, ali je tako.

"To je sport, ne može se uvek prolaziti četvrtfinale i ne mogu se uvek osvajati medalje. Možda je dobro da te Bog malo spusti na zemlju. Tako da, mi ćemo se sigurno spremiti za Tokio!", poručio je glasno i jasno "nosilac" novog talasa srpskog vaterpola.