Ostali sportovi

Norvežani i Hrvati ne mogu bez drame: "Kauboji" prošli DUPLE PRODUŽETKE!

Izvor mondo.ba

Prvo polufinale Evropskog prvenstva između Norveške i Hrvatske odlučuju su produžeci, a nakon dodatnog igranja Hrvati su obezbedili finale.

Izvor: Erik Simander/TT NEWS AGENCY

Posle 60 minuta prvog polufinala Evropskog prvenstva u Austriji, Švedskoj i Norveškoj nismo dobili finalistu, ali ni posle dodatnih deset.

Nakon što je regularno vreme duela Norveške i Hrvatske završeno rezultatom 23:23 odigrana su i dva produžetka, ali nismo dobili pobednika, pa se igralo i dalje. Sve do konačnih 29:28 za Hrvatsku!


I jedni i drugi imali su priliku da se odlepe u odlučujućim trenucima regularnog dela, pa i nastavka, ali videli smo pravu dramu u kojoj je Hrvatska stigla do izjednačenja 26:26 golom Duvnjaka iz SEDMERCA nakon isteka drugog produžetka.


Nakon njegovog okršaja sa Sagosenom u produžecima, gde su i jedan i drugi pogađali za svoju ekipu, Duvnjak je matirao Bergeruda i sprečio da se ponovi istorija, odnosno ono polufinale Svetskog prvenstva 2017. u pariskom  "Bersiju“ kada je Hrvate od finala delio samo jedan šut. I to onaj sa sedam metara.

Malo je nedostajalo da Horvat bude tragičar i ovog polufinala, pošto mu je Bergerud, odbranio pokušaj sa krila minut i po kraja pri vođstvu Norvežana, ali su oni uprskali naredni napad, a onda skrivili sedmerac, koji je Duvnjak pretvorio u pogodak za izjednačenje.

Norveški golman bio je sjajan i u petak uveče u stokholmskoj Tele2 Areni, ali i Marin Šego na drugoj strani, koji je fantastičnim odbranama posebno u prvom poluvremenu motivisao rukometaše Hrvatske da stignu do prednosti 12:10 protiv dvostrukih vicešampiona sveta.

Golom Guleruda stigli su Norvežani do prednosti 22:21, a onda propustili veliku priliku da se „odlepe“.

Najbolji igrač Norveške i najbolji strelac prvenstva Sander Sagosen izveo je sedmerac, ali je Ašanin odbranio njegov šut, a Domagoj Duvnjak sa dva vezana gola donio prednost Hrvatskoj.

Ni to međutim nije bio kraj drame u Stokholmu.

Norvežani su posle odbrane Bergeruda dobili novu priliku za izjednačenje, ali je Ašanin odbranio i sedmerac Jondala, da bi krilni igrač Norveške nešto kasnije ipak pogodio za izjednačenje 23:23.

Imali su Hrvati 21 sekund za poslednji napad, međutim, akcija koju je smislio Červar na tajm autu nije urodila plodom, šut Duvnjaka je izblokiran i meč je otišao u produžetke.

Još dvadeset minuta rukometa se igralo u prvom polufinalu Evropskog prvenstva u rukometu, a Hrvati su bili uspešniji u tom periodu. Produžeci su završeni rezultatom 6:5 za selekciju koju predvodi Červar, a rukometaši Hrvatske će imati novu priliku da se domognu prvog evropskog zlata.

Duvnjak je susret završio sa osam postignutih golova i najzaslužniji je za plasman svoje ekipe u finale. Pratio ga je Marić sa šest golova, dok su na drugoj strani terena efikasni bili Sagosen sa 10 pogodaka i trojica igrača sa po četiri postignuta gola.