Ostali sportovi

Pobeda rukometaša Hrvatske se slavila i u Banjaluci! (VIDEO)

Autor Goran Arbutina

Spektakularno polufinale Evropskog prvenstva između Hrvatske i Norveške pratilo se i u Banjaluci. Pogledajte slavlje rukometaša PPD Zagreba!

Izvor: Erik Simander/TT NEWS AGENCY

Reprezentacija Hrvatske plasirala se u svoje treće evropsko finale pobedom 29:28 nad Norveškom posle 80 minuta igre i prave drame.

Željko Musa postigao je pobedonosni pogodak četiri sekunde pre kraja i tako rešio uzbudljiv duel, koji su pratili ljubitelji rukometa širom sveta.

Sa posebnom pažnjom ovaj meč pratio se u Banjaluci, gde su trenutno rukometaši PPD Zagreba, koji su u petak odigrali prvi od dva prijateljska meča protiv RK Borac.

Nakon što su savladali crveno-plave, rukometaši Zagreba u restoranu banjalučke dvorane Borik posmatrali su duel Norveške i Hrvatske za koju nastupa čak šest njihovih saigrača.

Nakon što su Zlatko Horvat, Matej Ašanin, Josip Šarac, Matej Hrstić, David Mandić, Valentino Ravnić i Marin Šipić srušili Norvežane i izborili plasman u finale usledila je erupcija oduševljenja hrvatskih rukometaša u Banjaluci.

Slavlje igrača PPD Zagreb u Banjaluci nakon pobede "kauboja" pogledajte OVDE.

Zanimljiva je bila i situacija u dvorani Borik kojoj je svedočio i reporter Mondo.ba.

Jedan od policajaca zaduženih za bezbednost ekipe PPD Zagreb pitao je trenera zagrebačkog tima Veselina Vujovića kada je planiran polazak u hotel kako bi se organizovala pratnja, a popularni Vuja mu je odgovorio da će igrači Zagreba zajedno sa igračima Borca gledati duel Norveške i Hrvatske i dodao:

"Iskreno, mislim da nam u Banjaluci ne treba pratnja policije."