Ostali sportovi

Ljubomir Vranješ bez finala, Španija protiv Hrvatske za odbranu titule!

Izvor mondo.ba

Španci ispustili veliku prednost, a onda na kraju ipak stigli do pobede protiv Slovenije i izborili finale u kojem ih čeka selekcija Hrvatske!

Izvor: Erik Simander/TT NEWS AGENCY

U finalu Evropskog prvenstva za rukometaše u nedelju igraće Hrvatska i Španija, epilog je drugog polufinala u kojem je "furija" savladala Sloveniju 34:32.

Španci i Slovenci nisu ponovili spektakl koji su priredili Hrvati i Norvežani u polufinalu, gde je duel odlučen posle 80 minuta, ali je uzbuđenja bilo, jer je ekipa Ljubomira Vranješa u finišu utakmice umalo anulirala prednost "furije“.

Možda će vas zanimati

Selekcija Đordija Ribere vodila je 15:10 na poluvremenu, imala šest golova u nastavku, pa i 32:27 samo šest minuta i 15 sekundi pre kraja, a onda pomislila da je sve gotovo. To ih je umalo skupo koštalo.

Borbeni Slovenci pod vođstvom Ljubomira Vranješa serijom 5:1 smanjili su na samo gol zaostatka 73 sekunde pre kraja, ali su nakon tačno minuta igre i blagog oklevanja sudijskog para iz Češke da im dosudi pasivan napad Španci postigli gol preko Aleksa Dušebajeva i rešili pitanje pobjednika.

Upravo on uz Entrerirosa i Fernandeza (svi po šet golova) bio je najefikasniji u redovima „furije“, dok je Slovence predvodio Delenec sa sedam golova.

Ljubomir Vranješ i Didije Dinar imali su priliku da poslije osvajanja evropske titule kao igrači postanu prvi koji će to učiniti kao selektori, međutim, ni jednom ni drugom to nije pošlo za rukom.

Španija je tako upisala desetu uzastopnu pobedu na evropskim prvenstvima i izborila svoje osmo finale na Evropskim prvenstvima.

Prvu i jedinu evropsku krunu osvojenu pre dvije godine u Hrvatskoj braniće upravo protiv Hrvata u nedelju od 16.30 časova u Stokholmu.

Biće to repriza finala Svetskog prvenstva 2005. u Tunisu, kada su Španci slavili 40:34 i stigli do svoje prve titule svetskog prvaka.

Taj uspeh ponovili su još samo jednom, 2013. na domaćem terenu savladaši Dansku u finalu 35:19.

Selekcija Hrvatske nema nijednu titulu kontinentalnog šampiona, pa će u finalu protiv Španije, po mišljenju mnogih najbolje evropske selekcije, imati dodatan motiv.