Ostali sportovi

"Čudno je kad pet pobeda nije dovoljno za medalju"

Autor Milutin Vujičić

Iskusni vaterpolista žali što se ne vraćamo sa nekom od medalja oko vrata pošto nismo izgubili nijedan meč u regularnom delu utakmice, ali podseća na primer iz Rija kada nismo dobro odigrali u grupi, pa smo se ipak "dočepali" zlata.

Izvor: MN Press

/od reportera MONDA sa Evropskog prvenstva u Budimpešti - Milutina Vujičića/

Navikli smo da se vaterpolo reprezentacij Srbije sa svakog takmičenja vraća sa medaljom oko vrata, ali ovoga puta moramo da se zadovoljimo petim mestom.

Na papiru deluje kao neuspeh, ali treba uzeti u obzir da "delfini" nizu izgubili nijednu utakmicu na turniru u Budimpešti i da su iz borbe za medalju ispali zbog lošijeg izvođenja peteraca protiv Španije. Sve ostale ekipe pobedili smo u regularnom delu i pokazali maksimalnu ozbiljnost i kada nije naročito bitno.


Tako je Srbija posle poraza od "furije" pobedila Grke i Italije i potvrdila da nije u krizi, a verovali ili ne - ne znamo za poraz u "regularnom delu" utakmice na evropskim prvenstvima od 2014. godine.

"Na kraju, realno, moramo biti zadovoljni. S jednim nerešenim nismo uspeli da se plasiramo u borbu za medalju. Za nas je važno da posle Španije nismo pali psihički, nismo izgubili veru u sebe, odigrali smo maksimalno do kraja i ostvarili dobre pobede", kazao je iskusni Milan Aleksić posle meča.

"Treba naučiti iz ovoga i spremiti se za Olimpijske igre. Šta je tu je, peto mesto, ne znam da li je realno u ovom trenutku, a videćemo šta će biti u budućnosti".

MILOŠ ĆUK

"Osetio se umor pošto smo prošlu utakmicu igrali sa igračem manje (bez Duška Pijetlovića prim. aut.), Danas je to bilo evidentno, nedostajalo nam je snage, ali borbenošću smo pobedili Italiju, aktuelne svetske prvake. Ostaje velika žal za ovim četvrtfinalom, nismo izgubili utakmicu, ali smo ipak peti".

I Aleksiću je bilo čudno da bez izgubljene utakmice ne osvojimo medalju, ali se prisetio i Rija.

"Čudno je kad pet pobeda nije dovoljno za medalju, to je sport... Setite se da smo na Olimpijskim igrama imali jednu nerešenu i poraz, pa smo opet osvojili zlato", kazao je Aleksić.

Koje su to pozitivne stvari sa turnira u Budimpešti?

"Odigrali smo odličnu odbranu protiv Italije i Španije, to je sigurno pozitivno sa turnira, možda malo kasno, ali… Važno je da nismi uzgubili veru u sebe. Žao mi je što nismo prošli bar u polufinale da se borimo za medalju, ali dosta toga je još ispred nas", naveo je Aleksić.

Tagovi